Zakup nowego samochodu od dealera - rabaty?

14 Lis 2019, 13:09

Zamierzam kupić nowy samochód. Moglibyście napisać na jakie rabaty (i czy wogóle) można liczyć przy zakupie auta do 100K? Jakie marki dają największe upusty? Mocno się zastanawiam nad Focus/nowa Octavia/Golf/Corolla/i30/ceed, wszystko w wersji kombi. Jak się targować? NIgdy nie kupowałem nowego samochodu...
I drugie pytanie, czy to prawda że w 2020 samochody podrożeją w związku z nowymi wymaganiami emisji spalin? Czy to tylko taka ściema producentów i nakręcanie rynku?
kastalaw
Nowicjusz

14 Lis 2019, 14:27

kastalaw napisał(a):Moglibyście napisać na jakie rabaty (i czy wogóle) można liczyć przy zakupie auta do 100K? Jakie marki dają największe upusty?
Musisz porównywać oferty na dany wybrany model między różnymi miastami w polce bo może się okazać że u Dealera w Warszawie otrzymasz fajną ofertę, a (w innym mieście) np. we Wrocławiu na tą samą konfigurację dostaniesz jeszcze większy rabat.

kastalaw napisał(a):I drugie pytanie, czy to prawda że w 2020 samochody podrożeją w związku z nowymi wymaganiami emisji spalin? Czy to tylko taka ściema producentów i nakręcanie rynku?
Zawsze przed końce roku są podobne spostrzeżenia że później będzie drożej itd. ale zawsz po nowym roku zostają samochody z poprzedniego roku na które są rabaty :) ogólnie żeby dobrze kupić to trzeba się trochę naszukać i sporo ofert porównać.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

15 Lis 2019, 20:49

To ja się podepnę pod ten temat.
Czy ktoś się orientuje czy są jakiekolwiek rabaty/zniżki dla osób z firm zewnętrznych które współpracują z firmami co produkują np. elementy od zawieszenia po silniki np. Fiatowskie? Wiem, że pracownicy np. Opla w Gliwicach mogą uzyskać rabat do 30% wartości auta.
TaTaRaK
Początkujący

Prawo jazdy: 01 04 2013
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Seat Cordoba
Silnik: 1.6 75 KM/55 KW
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

15 Lis 2019, 20:50

W swojej firmie się zapytaj
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

15 Lis 2019, 22:10

Invi napisał(a):W swojej firmie się zapytaj

Niestety, ale moja firma to branża vendingowa, więc nie za bardzo kogo w tym temacie pytać. Moje pytanie to czysto ciekawe, minie sporo czasu zanim bym kupił nowe z salonu, natomiast jestem ciekawy czy takie firmy z zewnątrz które mają "wpływ" na wydajność pracowników mogą na coś liczyć hehe. PS. Uzupełniam automaty sprzedające produkty z napojami :)
TaTaRaK
Początkujący

Prawo jazdy: 01 04 2013
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Seat Cordoba
Silnik: 1.6 75 KM/55 KW
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

15 Lis 2019, 22:18

To zależy od konkretnych umów i negocjacji. To nie są ogólnodostępne dane
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Renault 5 Alpine
    W 1976 roku Renault przedstawiło prawdziwie sportowy samochód – Renault 5 Alpine. Model, zaprojektowany i produkowany w zakładach Alpine w Dieppe, łączył elegancję ze sportowym stylem. Wykorzystano w nim wyposażenie ...