Witam
Tak jak w temacie, jestem na kupnie samochodu Opel Corsa D. Samochód ma być dla rodziców, którzy potrzebują niedużego, w miarę taniego w eksploatacji samochodu za rozsądną cenę, który posłuży na dłużej. Nie potrzebują nie wiadomo jakich osiągów czy super właściwości jezdnych. Rocznie pokonują mniej niż 10 tys km. Przesiadają się z Matiza, którym jeździli prawie 15 lat. Wybór padł na Corsę, gdyż za kwotę do 30 tys można znaleźć dość młody model z małym przebiegiem. Silnik 1.4 gdyż będzie nieco bardziej dynamiczniejszy od 1.2. i koniecznie benzyna, żeby nie pchać się w koszty.
A teraz konkretnie. Znalazłem na allegro dość ciekawie wyglądający model:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]Numer VIN: WOLOSDL68C4052593
Mam zamiar go obejrzeć na żywo i chciałbym sprawdzić go jak najbardziej się da gdyż oferta wygląda aż za dobrze. I tu moje pytania do was:
1. Na co zwrócić uwagę przy oględzinach tego konkretnego auta i ogólnie tego modelu?
2.Jakie są słabe punkty tego modelu w tej wersji silnikowej.
3.Jak ocenilibyście zabezpieczenie antykorozyjne?
4.Czy jesteście w stanie na podstawie numeru
VIN potwierdzić autentyczność opisu auta co do wyposażenia?
5.Czy możecie polecić mi jakieś sprawdzone ASO Opla niedaleko Kędzierzyna- Koźle? Czytałem, że polecają ASO w Chorzowie i w Tarnowskich Górach.
Proszę o konkretne odpowiedzi, jestem nowy na forum, więc proszę o wyrozumiałość. Mam nadzieje, że wątek założyłem w odpowiednim miejscu. Czekam na wasze porady i z góry dziękuję.