Zakup pierwszego auta do 4tys

10 Gru 2012, 12:23

Witam wszystkich.
Na poczatku przyszlego roku bede sie przymierzal do zakupu pierwszego auta,kwota jaka chce na to przeznaczyc to 4 tysiace.Poki co na oku mam:
-nissan 100nx 1.6 w ktorym podoba mi sie wyglad i dach typu targa oraz to ze podobno jest niezawodny bo to sunny w innej budzie.
-golf mkII,nie wiem jaki silnik ale raczej nie wersja GTI,stary szrot ale ma cos w sobie i tez mi sie podoba.
-nissan sunny-niezawodnosc.
Do tej pory zastanawialem sie nad tymi trzema autami,ale jezeli ktos z Was ma jakies ciekawe propozycje to prosze pisac.Zalezy mi glownie na tym zeby samochod nie byl za maly (typu tico,CC,SC itp),nie palil zbyt duzo,zeby czesci byly dostepne i niezbyt drogie,zeby nie sypal sie co chwile i byl w miare ladny,chociaz tutaj to rzecz gustu,a moze ktos jezdzil ktoryms z tych samochod ow ktore wymienilem i chce sie podzielic opinia na jego temat ?Najbardziej podoba mi sie 100nx i do niego jakos mnie ciagnie ale musze wiedziec czy warto go kupic.Chcialbym dodac jeszcze ze astra F odpada bo jezdzilem nia przez ostatnie pare miesiecy(samochod rodzicow) i troszke mi sie przejadla mimo ze to dobry samochod :) Z gory dziekuje za odpowiedzi i pozdrawiam :D
Norbi1778
Nowicjusz

Prawo jazdy: 12 01 2012
Przebieg/rok: 5tys. km
Auto: nie mam

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Doświadczenie za kierownicą to nie wszystko!
    Od lat największe zagrożenie na drogach stanowią młodzi, świeżo upieczeni kierowcy z grupy wiekowej 18-24 l, dla których wskaźnik liczby wypadków na 10 000 populacji jest najwyższy(1). Zdecydowana większość ...
    Mazda5 bardziej elegancka, praktyczna i bezpieczna
    Mazda5 to model, który wprowadził przesuwane drzwi boczne do świata minivanów. Dostępny w trzech nowych kolorach karoserii – czerwonym Zeal Red, czarnym Jet Black i szarym Meteor Grey. Wnętrze samochodu ...