Zakup pierwszego samochodu w budżecie 6000 zł

10 Wrz 2020, 17:01

Witam,
to mój pierwszy wątek na forum, więc witam wszystkich serdecznie. Chciałbym prosić o poradę w sprawie wyboru pierwszego samochodu. jak na razie mam na oku tylko jeden model auta nazywa się ono citroen c2 i w sumie nie wiem czy jest do dobry pomysł z góry dziękuje za podpowiedzi co do wyboru i opinie na temat c2 :D. Jeżeli chodzi o moje preferencje to nie mam jakiś konkretnych w główniej mierze chodzi mi o to, żeby samochód nie był zbyt stary i w miara się prezentował, oczywiście awaryjność też jest dla mnie bardzo ważna, ale za to moc silnika nie ma dla mnie zbytniego znaczenia.
quazir7
Nowicjusz

11 Wrz 2020, 08:31

Będziesz jeździł w większości po mieście? Jaki tam jest silnik w tej C2?

Budżetu za dużego nie masz ale trzeba by się tu zastanowić na tym jak duży ma to być samochód czy taki pokroju tego co wymieniłeś Ci wystarczy? Celujemy w samochody małe czy jakieś typu hatchback też wchodzą w grę?

quazir7 napisał(a):Jeżeli chodzi o moje preferencje to nie mam jakiś konkretnych w główniej mierze chodzi mi o to, żeby samochód nie był zbyt stary i w miara się prezentował, oczywiście awaryjność też jest dla mnie bardzo ważna, ale za to moc silnika nie ma dla mnie zbytniego znaczenia.
Trudno będzie o takie auto w budżecie którym dysponujesz. Zbyt stary to znaczy jaką masz dolną granicę wieku?
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

15 Wrz 2020, 14:16

A więc w główniej mierze będę jeździł po mieście, jakieś dłuższe trasy będę wykonywał sporadycznie. Co do wieku samochodu to wyraziłem się zbyt niejasno. W moim przekonaniu samochód niezbyt stary to taki w okolicy powyżej 2003. C2 miałem zamiar kupować z silnikiem 1.4, a co do tego czy musi to być samochód podobny do Citroena c2 to nie. Interesują mnie wszystkie samochody poza autami typu Combi.
quazir7
Nowicjusz

15 Wrz 2020, 14:45

Skąd jesteś?
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

15 Wrz 2020, 15:58