Zakup prostownika z rozruchem

20 Wrz 2017, 15:10

Witam
mam takie pytanie chciałbym kupić sobie prostownik z rozruchem mam na oku taki:
[link do oferty na Allegro wygasł]

tylko że tam jest napisane pojemność akumulatorów od 80Ah do 1000Ah a w 1 z samochodów mam akumulator 60Ah i czy można będzie użyć na takim akumulatorze takiego rozruchu czy go nie uszkodzi ? w poprzednim sezonie zimowym miałem spore problemy z odpaleniem jednego i drugiego samochodu i chciałbym własnie taki rozruch sobie kupić w awaryjnej sytuacji aby użyć bo w 2 samochodzie mam akumulator powyżej 80Ah i i stąd takie pytanie czy taki prostownik z rozruchem nada sie do akumulatora 60Ah ??proszę o pomoc dziękuje i pozdrawiam
tomek412
Nowicjusz

Prawo jazdy: 16 05 2009
Auto: nie mam

21 Wrz 2017, 07:18

Skoro masz osobówki to nie ma sensu kupować takiego budlaka. Technologia poszła do przodu teraz mamy duzo mniejsze urzadzenia a nawet i bezprzewodowe. Takim jak podałeś w przykładzie to mozna już ciężarówki odpalać.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

29 Wrz 2017, 13:14

tomek412 napisał(a):chciałbym własnie taki rozruch sobie kupić w awaryjnej sytuacji aby użyć bo w 2 samochodzie mam akumulator powyżej 80Ah i i stąd takie pytanie czy taki prostownik z rozruchem nada sie do akumulatora 60Ah ?
Tak jak pisze poprzednik, nie ma sensu kupować takiego mocnego prostownika. Wystarczy jak kupisz tak który będzie wyposażony dodatkowo w funkcję rozruchu do około 150-160A
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mitsubishi ASX, LANCER i COLT z instalacjami LPG
    W polskich salonach Mitsubishi Motors są już dostępne modele ASX, Lancer i Colt z instalacjami LPG z pełną gwarancją. W takie instalacje można wyposażyć zarówno nowe samochody, jak i używane modele marki Mitsubishi. ...
    Jak stworzyć model koncepcyjny krok po kroku?
    W działach designu poszczególnych marek pracują kreatywni projektanci, często pochodzący z wielu krajów. W przypadku marki ŠKODA, współpracują oni z wieloma działami, głównie Rozwoju Technicznego ...