Witam serdecznie wszystkich forumowiczów
![Uśmiechnięty :)]()
Jest to mój pierwszy i mam nadzieje, że nie ostatni temat na tym forum.
Na początku roku muszę otworzyć własna firmę a co się z tym wiąże zmienić obecny samochód
![Uśmiechnięty :)]()
Kwota do wydania będzie oscylowała w okolicach 30 do 35tyś. zł Obecnie nie szukam konkretnych ofert, ale bardziej chcę zasięgnąć rad za czym się rozglądać, bo jak wiadomo, czasami trzeba chwilę poszukać zanik kupi się coś porządnego.
Czego wymagam od samochodu :
- dynamiki, lubię jak jest czym jechać, więc 150KM w górę;
- w miarę rozsądne spalanie, jeśli nie diesel to silnik który nadaje się do gazowania - obecnie moje przebiegi roczne to około 30kkm, tylko swoim samochodem, a dochodzą do tego jeszcze dwa inne samochody w rodzinie i firmowe.
Zainteresowały mnie przede wszystkim takie modele jak :
- A4 B7 - wersja silnikowa 2.0 TDI raczej odpada, ze względu na średnią opinię, jak jest z silnikem 2.7 i 3.0 TDI ? czy może lepiej benzynę ?
- BMW E90 ale nie mam pojęcia, który silnik, jeździłem tylko wersją 335D, niestety spalanie w trybie miejskim jest spore;
- BMW E87 - też nie wiem, który silnik w tej budzie się nadaje do w miarę dynamicznej jazdy;
To są moje główne typy. Może ktoś ma inne propozycje ? Jeśli będę na 100% pewny, którego modelu szukam to wyposażenie także będzie grało dużą rolę, ponieważ nie lubię 'golasów' i wolę wziąć rok/dwa lata starsze auto ale z fajnym wyposażeniem.