Zakup samochodu sprowadzonego z Danii - przykład.

26 Sie 2019, 16:09

Odnośnie C5 - 3 właścicieli w Danii, nie 1 jak w ogłoszeniu.
Ostatni miał auto od lipca 2016 do lutego 2019, kiedy to auto wymeldowano i od tego czasu stoi.

Eksportowany w lipcu 2019:
http://selvbetjening.trafikstyrelsen.dk ... JC54014123
Przebieg by się zgadzał.

Cena trochę konkretna, tym bardziej, że auto nie jest na hydropneumatyce. Z drugiej strony jak lakier fabryczny na całym aucie i niski potwierdzony przebieg to w PL można się wówczas uznać za monopolistę i dyktować swoje ceny.
Aczkolwiek sprzedający ze swoim "Pierwszy właściciel - Tak" trochę nieciekawy obraz stworzył, także wszystko trzeba dokładnie sprawdzić, bo jak widać z uczciwością trochę sprzedający jest na bakier.
Na kołach autem, które w Polsce nie jest zarejestrowanie nie możesz legalnie wracać.
tomekdk

26 Sie 2019, 19:38

Witam, jestem nowy na forum i chciałbym poprosić o pomoc w sprawdzeniu poniższego auta:

VIN: WAUZZZ4F8AN007182, tablice: BK 68 171

Ogólnie wygląda jakby od ponad roku bujał się po handlarzach/komisach w PL bo idzie znaleźć stare oferty. Według sprzedającego, auto po wszystkich opłatach akcyzowych, przeglądach i ubezpieczeniach, sprzedaż na fakturę. Ale na zdjęciach nadal ma Duńskie tablice. Też trochę nie potrafią się określić co do ilości poprzednich właścicieli bo najpierw mówią że 1, potem że chyba 2, a wydaje mi się że było co najmniej 3 bo auto oryginalnie pochodzi z Niemiec.

Z góry dziękuję za pomoc :)
Raiga
Obserwowany

26 Sie 2019, 20:12

Raiga - Audi z bardzo kiepska historia jak na Duńczyka... bo nie pochodzi z Danii, był importowany w 2012 do Danii, skąd i w jakim stanie nie wiadomo.
Od grudnia 2012 do grudnia 2014 ktoś go miał w leasingu, później stał do marca 2017 roku, i od tej daty do marca 2018 ktoś go miał w leasingu.
Aut w leasingu duńska baza nie obejmuje pod kątem bezwypadkowosci.
Auto wymeldowano z Danii w marcu 2018.
tomekdk

26 Sie 2019, 21:19

Dzięki za szybką odpowiedź, pozdrawiam :)
Raiga
Obserwowany

06 Wrz 2019, 09:40

Witam
Proszę o informacje o Toyota Avensis SB1ED76L10E123589
Ilu miała właścicieli w Danii?
Auto firmowe czy prywatne?
Ma zapis:

Egnet til taxikørsel: Ja

Co on oznacza, że była to taksówka, jeździła w wypożyczalni?
AB1313
Nowicjusz

06 Wrz 2019, 15:46

Skoro moje auto zostało wywołane to więc tak, przede wszystkim
AB1313 Zapraszam do kontaktu telefonicznego :yes: Auta z rynku Duńskiego sprowadzam od kilku lat
Samochód jest Bezwypadkowy, Ma 1 Lakier, możemy jechać na każdą stację :mrgreen:
Miała 1 rejestrację, była co prawda zarejestrowana na przewóz osób, ale tego typu samochody są bardzo fajnie serwisowane bo po prostu muszą być sprawne , i toyota nie była jako typowe taxi, w DK jest bardzo dużo takich samochodów, czasami jest to robione specjalnie ze względów podatkowych, sam ich miałem kilka tego typu , są w BDB stanie technicznym, bo siłą rzeczy muszą być. Ale oczywiście w żadnym wypadku nie namawiam. :lol:
andrewb25
Stały forumowicz

Miejscowość: małopolskie
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Land Cruiser 3.0 D-4D Powerboost
    Land Cruiser 3.0 D-4D Powerboost rozwija moc 225 KM (o 35 KM więcej niż w przypadku wersji seryjnej) oraz moment obrotowy 500 Nm (w zakresie 1700-2800 obr./min., o 80 Nm wiecej niż w przypadku wersji seryjnej). Charakterystykę ...
    Wiosna i więcej jednośladów na drogach
    Wiosenna pogoda sprzyja poruszaniu się po mieście jednośladem. Wyższe temperatury i słoneczna aura sprawiły, że na drogach można spotkać coraz więcej rowerzystów i motocyklistów. Dla kierowców czterech ...

06 Wrz 2019, 16:56

No to teraz ja zrobię to tak jak dla każdego, także andrewb25 nie obrażaj się, bo lecę standardowym schematem.

Data 1-j rejestracji to 03-01-2014, także pewnie w dowód będzie wbity rok produkcji 2013, a nie 2014 jak w ogłoszeniu.

Tablice na aucie to nie są duńskie oryginały, tutaj możesz poczytać o wyklejankach i jeździe niezarejestrowanym autem:
https://www.auto-swiat.pl/porady/prawo/ ... ce/vjxn0f7

W Danii było 2 właścicieli, a nie "Pierwszy właściciel" jak w ogłoszeniu.

Od 03-01-2014 do 02-02-2017 auto było w leasingu, a podczas leasingu auta nie są obejmowane rejestrem nt. szkód.
Przeznaczenie auta - tak, jeździło jako taksówka.

Przebieg by się zgadzał:
http://selvbetjening.trafikstyrelsen.dk ... L10E123589

Analizę tych informacji pozostawię już zainteresowanym.
tomekdk

06 Wrz 2019, 17:25

Ja tylko dodam, że oczywiście z racji tego że nie mam nic do ukrycia i że samochód był przywieziony w całości jako bezwypadkowy, wszystkie informacje są podane w ogłoszeniu. Jest podany Nr VIN, można sobie sprawdzać itp, Samochód oczywiście nie miał szkód, nie nosi śladów napraw, powłoka lakiernicza oryginalna. Taxi nie taxi, ja chciałbym żeby każde auto takie było i może być taxi. :lol:
Co do tablic to i generalnie przewiezienia auta w dowolne miejsce też nie ma problemu, ale Tomku uwierz mi że klienci którzy przyjeżdżają z drugiego końca polski a są tacy nie mają najmniejszej ochoty żeby wrócić i drugi raz przyjechać z oryg. tablicami i OC i nie mają najmniejszej ochoty żeby brać lawetę. Wiesz nie handlujesz to masz inną wizję na ten temat.
Więc co im pozostaje? To jest jakieś tam wyjście.
Myślisz, że nie chciałbym dać klientowi możliwości w pełni legalnego powrotu na kołach?
Ale spokojnie po nowym roku wszystkie samochody będą już zarejestrowane więc problem się sam rozwiąże, natomiast trzeba będzie podnieść cenę o koszt rejestracji i ubezpieczenia.

Takich mamy rządzących że w ostatnim głosowaniu PIS odrzucaja tak długo oczekiwane tablice profesjonalne które załatwiłyby temat.

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

andrewb25
Stały forumowicz

07 Wrz 2019, 08:37

Witam, proszę o sprawdzenie volvo
Nummerplade: AD66473
Stelnummer: YV1RS654272600880
Dasmond
Początkujący

Zdjęcia: 1
Auto: Nie mam

07 Wrz 2019, 11:26

Dziękuje bardzo tomekdk za rzetelną odpowiedz.

andrewb25
Ja tylko dodam, że oczywiście z racji tego że nie mam nic do ukrycia, wszystkie informacje są podane w ogłoszeniu. Jest podany Nr VIN.

Nr VIN nie ma już w ogłoszeniu - został usunięty.
Tablice na zdjęciach zostały zamazane.
Coś jednak do ukrycia jest :lol:
AB1313
Nowicjusz

07 Wrz 2019, 14:14

@Dasmond - Volvo miało w Danii 2 właścicieli.
Trochę nieciekawy szczegół - pierwszy miał je od nowości do sierpnia 2011, wtedy zostało wymeldowane i stało bez jazdy do kwietnia 2013. Od tej daty auto nabył 2 właściciel i miał je do kwietnia 2019.
Przeglądy:
http://selvbetjening.trafikstyrelsen.dk ... 4272600880
Przebieg świetny, z drugiej strony trzeba bardzo dokładnie prześwietlić, bo jednak późniejsze 1500km rocznie różnie mogło na auto wpłynąć, no i 20 miesięcy bez jazdy w międzyczasie.
Ostatnio edytowany przez tomekdk, 07 Wrz 2019, 18:57, edytowano w sumie 1 raz
tomekdk

07 Wrz 2019, 18:35

AB1313 napisał(a):Nr VIN nie ma już w ogłoszeniu - został usunięty.
Coś jednak do ukrycia jest

jeżeli nie odpowiada to przecież nie zmuszam do zakupu, zawsze mozna przyjechać i prosto na SKP i pokaż kotku co masz w środku, vin ukryty żeby nie stresować ludzi. :lol: , nie pasuje to jechać i kupowac inne
andrewb25
Stały forumowicz

07 Wrz 2019, 18:59

andrewb25 no proszę proszę szanownego Pana tablice "okazjonalne" :D i granda z tymi właścicielami :D

AB1313 napisał(a):Nr VIN nie ma już w ogłoszeniu - został usunięty.
Coś jednak do ukrycia jest

Tu bardziej chodzi o anty Januszowe zabezpieczenie ;-)
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

07 Wrz 2019, 20:01

Spokojnie....od nowego roku wchodzi obowiązkowa rejestracja pojazdów, nie mówiąc już o BDO, handlarze już co nie którzy nie chcą przywozić aut uszkodzonych, i bardzo dobrze, wiadomo auto w całości inaczej kosztuje niż uszkodzone wiec rejestracja, i dobre auta będą musiły podrożeć i bardzo dobrze niech drożeją o 100% , ale co Janusze będą kupowali? Będą musieli ciułać z 500+ na nowe z salonu. :lol:
andrewb25
Stały forumowicz

07 Wrz 2019, 20:11

Może chodzi o to, że kłamiesz w ogłoszeniu, dlatego użytkownik, który pytał o to auto się sploszyl?

I jeśli byście Panowie mogli w tak bardzo przydatnym temacie zachować swoje wywody dla siebie, ewentualnie pisac na prv, byłoby świetnie dla wszystkich, którzy korzystają z tego tematu, by sprawdzać auta z Danii, jak sam temat wskazuje.
tomekdk