Zakup samochodu sprowadzonego z Danii - przykład.

22 Sty 2023, 10:34

Zawłaszcza gdy podsumowaniem był wynik pozytywny. Są jeszcze inne strony do weryfikacji aut z Danii ale jeżeli chodzi o stan techniczny to co wysłałeś wystarczy.
Przeglądy aut przed zakupem, cała Polska - Oficjalny partner forumsamochodowe.pl
motozakup
Autoexpert
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 51
Miejscowość: Cała Polska
Auto: Nie mam

22 Sty 2023, 22:10

arturaro napisał(a):Co ciekawe dzień później było kolejne (ostatnie w Danii) badanie ale tam już był wynik pozytywny i żadnych uwag.

Bo usterkę naprawiono i auto zaliczyło przegląd...czy to jest takie dziwne ?
toyman40
Stały forumowicz

22 Sty 2023, 22:12

arturaro napisał(a):Z czystego tłumaczenia wynika, że auto ma problem z czystością spalin. Nie wiem dokładnie co te cyferki znaczą, czy to poważna odchyłka od normy?

Natomiast drugi błąd dotyczy zawieszenia i znów nie wiem jak go interpretować. Czy to jest problem tylko łożyska, czy nic tam zupełnie się kupy nie trzyma? ;)

NIe patrz na to co było w Danii tylko patrz na to co jest w Polsce. Tam to nawet jak żarówka jest przepalona to wpisują to że auto ma problem z oświetleniem
toyman40
Stały forumowicz

27 Kwi 2023, 18:35

Siemka, a co powiecie o tym ogłoszeniu ?
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

VIN: ZFA25000002829818
Nr rejestracyjny: AY32322
Saguaro77
Nowicjusz

02 Lip 2023, 18:56

Saguaro77 napisał(a):Siemka, a co powiecie o tym ogłoszeniu ?
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] ... llery-grid

VIN: ZFA25000002829818
Nr rejestracyjny: AY32322

A co mamy powiedzieć?

Ostatni zarejestrowany przebieg to

12-10-2021 GOD 149.000 AY32322

:lol:
toyman40
Stały forumowicz

11 Lis 2023, 15:37

Witam czy ktoś mógłby mi doradzić odnośnie audi Q3 sprowadzonego z Danii? Czy były szkody i ewentualnie jakie?
Vin WAUZZZ8U3JR059742
Tablice rejestracyjne BX73789
tchorzyk
Obserwowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Verso-S (2005–2017)
    To kolejny minivan Toyoty w segmencie B. Powstał w 2005 roku jako następca Toyoty Yaris Verso i był produkowany do roku 2017. W Europie występował pod nazwą Verso-S, a na innych rynkach jako Toyota Ractis. Auto doczekało ...

11 Lis 2023, 17:14

Witam. W Duńskiej bazie możesz sprawdzić przebiegi i przeglądy. Po VIN dobrze sprawdzic przeglądy i naprawy w ASO ale to na odpłatnych stronach.
code
Początkujący

Auto: Skoda

26 Lis 2023, 08:33

Dzień dobry
Możecie mi pomóc sprawdzić auto sprowadzone z Dani ? Nie mogę sobie z tym poradzić nie mam pojęcia nawet ilu miał samochód właścicieli , polscy mechanicy mi tu gadają że auto było zakonserwowane bo napewno po powodzi zapytałem czy to pewne a oni nie nie my tylko tak przypuszczamy .Kolejny mi mówił że ma kręcony licznik zamiast 225 tys z 350.000 ale to ich przypuszczenia i nie wiadomo komu wierzyć , następny mi powie że z piętrowego parkingu spadł :) a auto chodzi super z góry dziękuję i pozdrawiam
Win
WAUZZZ8T3FA035566
Procesor
Nowicjusz

26 Lis 2023, 10:35

Procesor napisał(a):polscy mechanicy mi tu gadają że auto było zakonserwowane bo napewno po powodzi

bzdura totalna ,90% samochodów w Danii jest Konserwowana ze względu na klimat

Tu masz historię, właścicieli 4, wszystkie kontrole techniczne zaliczone za 1 razem...brak szkód...natomiast auto było w leasingu.

2 dni wstecz ściągnąłem Toyotę z Danii , o tak od spodu wygląda, konserwowana...(pewnie po powodzi :lol: :lol:
toyman40
Stały forumowicz

26 Lis 2023, 11:10

Dziękuję bardzo za pomoc , nawet przebieg się zgadza , naprawdę dziękuję i pozdrawiam serdecznie
Procesor
Nowicjusz

26 Lis 2023, 13:36

Tutaj masz chyba maksymalne wytłumaczenie tego co sam możesz znaleźć o aucie z Danii:
https://moto-zakup.pl/menu/poszukiwanie ... uta-danii/
Przeglądy aut przed zakupem, cała Polska - Oficjalny partner forumsamochodowe.pl
motozakup
Autoexpert
Awatar użytkownika

26 Lis 2023, 18:31

motozakup napisał(a):chyba maksymalne

właśnie chyba
może nie jest to max
ale dla normalnego zakupu samochodu z Danii wystarczające.
BTW Duńskie bazy oferują sporo więcej informacji jeszcze.
toyman40
Stały forumowicz

28 Lis 2023, 12:00

Może napisz coś więcej - co można jeszcze sprawdzić ? Z pewnością wszystkim się to przyda :) w sumie po to mamy forum i temat żeby dzielić się wiedzą.
motozakup
Autoexpert
Awatar użytkownika

29 Lut 2024, 16:08

Dzień dobry,
Czy możecie mi pomóc, w sprawie zakupu używanej przyczepy kempingowej w Danii.
Zamierzam kupić przyczepę i wrócić nią na kołach do Polski.
Nie wiem czy zakup będzie od osoby prywatnej czy od dealera.
W komisach jak się zorientowałem większość nie ma tablic rejestracyjnych .
Jak wyglądają sprawy tablic wywozowych, ubezpieczenia?
Czy są tylko naklejki czy można zamówić też blaszane ?
Czy w Danii przyczepy muszą mieć przegląd, czy ja muszę zrobić przed wyjazdem ?
Proszę o pomoc ja jestem laikiem w temacie.
Pozdrawiam
szaramewa
Obserwowany

15 Mar 2024, 15:39

Dzień dobry,
Sprawdzicie mi proszę Skodę Fabię z Danii nr vin TMBEB6NJ6GZ019047, na stronie motorregister jest w polu Stan Bloku - Całkowicie uszkodzony pojazd. Natomiast ostatni przegląd w 2021 roku co sugeruje, że ktoś kto go sprowadził do Polski w grudniu 2023 roku coś przy nim majstrował. Z góry dzięki, pozdrawiam. Tutaj link do ogłoszenia: [link do oferty na Olx wygasł]
adamao290
Obserwowany