Zakup samochodu sprowadzonego z Danii - przykład.

21 Lis 2016, 19:28

Dzieki wielkie raz jeszcze, :ok: Tu chyba chodzi o pierwsza rejestracje skoro tak jak mowisz handlarze kupuja od komisow to wazne jest ze nie jest to auto
po-leasingowe gdzie w dowodzie widnieje jakas firma a osoba prywatna wiec mysle ze jest ok. Dzieki raz jeszcze. Pozdrawiam
ruszko
Nowicjusz

Auto: GOLF V

21 Lis 2016, 19:34

@alban2004 - przebieg by się zgadzał:
http://selvbetjening.trafikstyrelsen.dk ... 10U1146602
W systemie nie widnieje szkoda, 2 właścicieli, ostatni od 2009.
"Niestety" samochód funkcjonował w Danii w konfigu 2 przednie siedzenia, odgrodzenie i paka, nie było tylnej kanapy, tak to wygląda:
http://anmeldelser.et-hundeliv.dk/wp-co ... SC0008.jpg

@ruszko - powodzenia :)
tomekdk

21 Lis 2016, 21:08

Witam

Bardzo prosiłbym sprawdzenie Citroena Grand Picasso: VF7UARFJH45087501

Samodzielnie udało mi się jedynie sprawdzić przebieg.
quaron
Obserwowany

Auto: Opel Astra

21 Lis 2016, 21:25

@quaron - 1 właściciel w Danii, wymeldowany 23 sierpnia 2016, w systemie nie widnieją szkody.
tomekdk

22 Lis 2016, 09:47

Witam,

Mógłbym prosić o sprawdzenie tego auta

VIN WF0GXXGBBGCR59512

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Z informacji, do których dotarłem wynika że pierwsze badania auta w Danii są dopiero po 4 latach? Na stronie http://selvbetjening.trafikstyrelsen.dk ... gning.aspx brak danych o przeglądach. Sprzedawca nie ma książki serwisowej, ale rocznik 2012 to raczej tłumaczy. Niepokoi mnie informacja, że sprzedawca nabył auto z aukcji i jest to samochód jak określił "po policyjny". Według mojej dedukcji może to oznaczać, że samochód był naprawiany na czas (musiał być zawsze sprawny) ale raczej nie był eksploatowany z ostrożnością, a może nawet katowany. Może ktoś ma jakieś inne spostrzeżenia/wnioski? Dziękujhą z góry za odpowiedź
TomekoO
Nowicjusz

Auto: Nissan Almera

22 Lis 2016, 10:55

Czesc jestem wlasnie w polowie sprawdzania auta z dani ale mam jedna watpliwosc bo nie nic znalezc niby przebieg ok ale nie wiem jak sprawdzic historie auta czy nie jezt zadluzone i jak kupie to czy nie bede mial problemow bardzo prosze o pomoc podaje dane auta Honda Civic 2008 1.8 bezyna nr rej VT94572 VIN SHHFK27608U004100 SPRZEDJACY PODAJE MI ZE AUTO MA PRZEJECHANE 134 000 TYS BEZ WYPADKOWY NIE ZADLUZONY ALE JA JAKOS NIE WIEZE prosze o sprawdzenie auta a i jeszcze te auto jest sprowadzone na firme wiec nie wiem jak to bedzie przy akcyzie w urzedzie celnym kto palci i czy musze byc przy tym jak sprzedajcy deklaruje sie ze wystawi mi fakture prosze o pomoc z gory dzieki
mauli2005
Nowicjusz

Prawo jazdy: 09 10 1995
Przebieg/rok: 28tys. km
Auto: vw passat b5 fl anglik
Silnik: 1.9 tdi 130
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Supra - 5 rzeczy o których warto wiedzieć
    Toyota Supra to ikona samochodów sportowych i bardzo ważny model w historii Toyoty. Pierwsza Supra pojawiła się na rynku pod koniec lat 70. i aż do 2002 roku samochód był sprzedawany nieprzerwanie w postaci ...

22 Lis 2016, 15:16

Witam, czy mógłbym liczyć na pomoc w sprawie uzyskania inf. na temat tego samochodu

VIN SHHFK27807U055770

nr rejestracji AM18258
Obecnie niby 223 000 km i oryginał nie bity
Dowiedziałem się ze w Grudniu 2014 miał przebieg na 204 000 km co dalej nie wiem i czy mial przygody z naprawą ,dziękuje za wszelką pomoc z góry
lordmop
Obserwowany

Prawo jazdy: 17 06 1980
Auto: Audi A4

22 Lis 2016, 19:14

@TomekoO - posiada status:
"Afmeldt grundet mangler" - wymeldowany ze względu na braki, co to dokładnie oznacza ... próbowałem znaleźć w sieci i ciężko, ktoś napisał, że może jakieś szkody, możliwe, tym bardziej, że samochód policyjny.
Tak przy okazji - to naprawdę niezłe okazy w tym wątku można spotkać ;)
A samochód wymeldowany w Danii 02-05-2014 ... tak, 2,5 roku temu.

@mauli2005 - z podatkami, bezpieczeństwem transakcji nie pomogę, bo w tym nie siedzę.
Wiem jedno - że samochodu z komisu, albo od handlarza, który z tego żyje, nigdy w życiu bym nie kupił. Był taki okres, że już chciałem to sprawdzanie porzucić, bo jak nie szkoda całkowita, to przekręcony licznik, no, ale to sami sobie w kolano strzelają, bo ludzie się już coraz bardziej boją i będą dokładnie sprawdzać te auta - miejmy nadzieję.
A ta Honda wyglądała w Danii tak:
http://altomvarebiler.dk/wp-content/upl ... 99x444.jpg
była zarejestrowana jako VAN, czyli siedzenia tylko z przodu, odgrodzenie, i z tyłu paka. Wyglądało to tak, jak na przykładowym zdjęciu, nie było kanapy.
Szkody nie ma, przebieg się zgadza, no ... ale w tym przypadku chodzi akurat o to, że była zarejestrowna jako VAN.

@ lordmop - szkody w systemie nie ma, 2 właścicieli, ostatni od maja 2014, wymeldowana we wrześniu 2016.
Trochę dziwna sprawa, bo ktoś we wniosku eksportowym podał przebieg 204000km, a taki przebieg miała z przeglądu w grudniu. Chociaż wypełniając ten wniosek czasami automatycznie wyskakuje przebieg z ostatniego przeglądu i ktoś po prostu mógł nie podać prawdziwego.
Przebieg tak jak sprawdziłeś, ostatnie dane z grudnia 2014.
tomekdk

24 Lis 2016, 08:38

Dzień dobry,

Czy mógłbym prosić o pomoc z samochodem Suzuki Swift?
Numer VIN TSMMZA11S00194566
Numer rejestracyjny HF38233

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Bardzo dziękuje za szybką odpowiedź.
Walik
Nowicjusz

Auto: OP

24 Lis 2016, 10:00

@Walik - wymeldowany w kwietniu, w maju byla procedura eksportowa i badanie techniczne, mial wtedy 185 000 km, czyli przekręcony:
http://selvbetjening.trafikstyrelsen.dk ... 1S00194566
Szkoda w systemie nie widnieje.
Trochę bledow na przeglądzie w marcu, amorek tyl prawy cieknacy - ten sam blad w maju, hamulce.
tomekdk

24 Lis 2016, 10:23

Dziękuje bardzo za odpowiedź :)
Walik
Nowicjusz

Auto: OP

24 Lis 2016, 13:15

Siemka dzieki ale mam pytanie czy ze byla zarejestrowana jako van czy to jakis problem bedzie dla mnie po 1 techniczny z samochodem czy bedzie problem z zajerestrowaniem jej w polsce teraz obecnie ma normalnie tyla kanape i 2 mechanikow ja sprawdzalo i niby ok czebo sie moge obawaic .
Z gory dziekuje
mauli2005
Nowicjusz

24 Lis 2016, 16:20

No sprawdź czy dobrze zamontowali tę kanapę, żeby w razie czegoś nie wyleciała jak z katapulty.
Niestety takiego typu samochodami się nie interesuję, dlatego w kwestiach podatkowych nie pomogę, tak "nieoficjalnie" raczej problemu nie powinno być, bo przy tych samochodach chodzi o to, że mają niższą cenę w Danii - bo niższy podatek rejestracyjny się za nie płaci, i pewnie przy eksporcie się też mniej dostaje. No, ale to takie trochę moje gdybanie, bo te auta to nie moja dziedzina.
tomekdk

24 Lis 2016, 21:11

Siemka dzieki za wszystko spoko ponoc dzisiaj przeszedl przeglad wiec moze dobze bedzie ale jeszcze raz dzieki
mauli2005
Nowicjusz

26 Lis 2016, 13:29

Witam wszystkich. Zamierzam kupić auto dostawcze typu trafic, vivaro, primastar. W mojej okolicy pojawiło się teoretycznie atrakcyjne ogłoszenie auta sprowadzonego z Danii. Przeanalizowalem informacje z bazy ale translator nie za bardzo domaga w niektórych sprawach. Auto niby teraz ma 166tys i to by się jakoś zgadzało. Tylko w 2011 miało 45tys i coś jakoś mało wychodzi jeżeli produkcja 2006. Ale wszystko możliwe. Z góry dzięki za rozszyfrowanie zagadki
VSKF4BHB6UY591957
Pozdrawiam
QultVW
Obserwowany

Prawo jazdy: 05 05 2007
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Mercedes viano
Silnik: 3.0