REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
w takim przypadku należy auto dobrze sprawdzić pod każdym kątem. Najlepiej udać się do serwisu na takie sprawdzenie samochodu. Lepiej być kilka stówek do tyłu niż kupić totalna ruinę która pochłonie Twoje wszystkie pieniędzy i nadal będzie mało.MISZCZU95 napisał(a):Nie przemyślałem tego i podpisałem ten papier, teraz się zastanawiam czy warto kupować ten samochód jeśli w razie późniejszych problemów nie będę mógł skorzystać z praw konsumenckich.
musi być ciągłość umów czyli od właściciela z DW aż po komis.Np Jezeli było 10 właścicieli to tyle umów (faktur) pownieneś otrzymaćMISZCZU95 napisał(a):Komis wystawia fakturę na samochód. Czy będzie mi potrzebna umowa z poprzednim właścicielem auta, który zostawił to auto w komisie?
Bez podawania przyczyny napewno nie. Jedyna mozliwoscią było by jakbyś udowodnił że auto ma wady ukryte.MISZCZU95 napisał(a):Czy mam możliwość zwrotu samochodu po zakupie bez podawania przyczyny? Chodzi o zwrot towaru bez podawania przyczyny przez okres: tydzień lub dwa.
MISZCZU95 napisał(a):A powiedzcie mi, jeśli kupię sobie telefon to mam tydzień lub dwa na oddanie.
A no jak kupi przez internet to tak. Auto raczej kupuje się poprzez odbiór osobisty. Tutaj są inne przepisyMotoAlbercik napisał(a):A skąd taka wiedza, że masz tyle czasu na jego oddanie?
I widzisz czasami można się zdziwićMotoAlbercik napisał(a):nawet jak ktoś kupi samochód przez internet, to jeszcze chyba się nie zdarzyło, by sprzedawca wysłał go np. kurierem. Zazwyczaj, jak nie zawsze, odbiór jest osobisty i podczas tego odbioru kupujący zapoznaje się ze stanem technicznym i dochodzi do podpisania umowy KS.