Zakup samochodu współwłasność

08 Kwi 2011, 09:00

Witam, otóż zakupiłem samochód od Pana, który deklarował że jest jego współwłaścicielem z teściem, teść jest wpisany w dowodzie jako właściciel a na ostatniej stronie dowodu jest wpisane tylko współwłasność. Podpisałem umowę, i na drugi dzień pan dzwoni do mnie, że ten samochód ma jednak czterech współwłaścicieli bo teść podzielił na każdego z rodziny po równo, i co w takim przypadku zrobić? Podpisać nową umowę gzie będą widniały te wszystkie cztery osoby i nie będzie z tym potem problemów czyli z podatkiem oraz z rejestracją?
d0m3l
Początkujący

Miejscowość: Radom

08 Kwi 2011, 19:08

d0m3l napisał(a): Podpisałem umowę, i na drugi dzień pan dzwoni do mnie, że ten samochód ma jednak czterech współwłaścicieli bo teść podzielił na każdego z rodziny po równo, i co w takim przypadku zrobić?

Oddać samochod właścicielowi a pieniądze do kieszeni.... :!: :!: :!:
d0m3l napisał(a): Podpisać nową umowę gzie będą widniały te wszystkie cztery osoby i nie będzie z tym potem problemów czyli z podatkiem oraz z rejestracją?

Tylko i wylącznie tak...W chwili obecnej wszystko jest ok..Wszystkie dane wpisane w DR muszą się zgadzac z wpisem do umowy k/s.W chwili obecnej jest 2 właścicieli wpisanych w DR i wszystko pasuje.A co zrobisz jak pozostali zwrocą sie do Ciebie z roszczeniami finansowymi dotyczączymi samochodu... :?: :?:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

08 Kwi 2011, 20:04

Dostałem nową umowę z wpisanymi wszystkimi osobami, w dowodzie nie ma wpisanych nazwisk, jest tylko wpis: współwłasność i pieczątka.
d0m3l
Początkujący

Miejscowość: Radom

09 Kwi 2011, 00:21

d0m3l napisał(a):Dostałem nową umowę z wpisanymi wszystkimi osobami, w dowodzie nie ma wpisanych nazwisk, jest tylko wpis: współwłasność i pieczątka.

Poszukaj innego samochodu.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika