Dziękuje Wam za odpowiedzi
![Uśmiechnięty :)]()
. Ale kurcze, 30 dni mam na przerejestrowanie jeśli pojazd ma aktualnie OC. Jeśli nie ma muszę wykupić OC w dniu zakupu. To wszystko znam na pamięć ale pewni jesteście, że to również dotyczy pojazdu wyrejestrowanego? I tak bym nie mógł wykupić OC pierwszego dnia bo muszę załatwić 10000 rzeczy żeby go znów zarejestrować. Nie jest przez przypadek tak że samochód wyrejestrowany kupuje jak odkurzacz tylko na umowę, a urząd może zainteresować się dopiero gdy złoże wniosek o ponowne zarejestrowanie pojazdu? Bo w tym momencie na samochód nie da się wykupić OC, jest wyrejestrowany, a ponowna rejestracja możliwa jest TYLKO i wyłącznie dlatego że ma ponad 25 lat i od 15 nie jest produkowany. Będę potrzebował opinii rzeczoznawcy, "uciętego dowodu rejestracyjnego", i przeglądu technicznego, żeby dopiero wykupić OC. To nie jest samochód na zasadzie - typ nie płacił OC i nie ma. Tylko typ legalnie wypowiedział umowę kiedy to jeszcze było legalne na początku lat 90. Pewni jesteście że tak jest? Muszę Was pomęczyć bo bardzo mi na tej furce zależy o to by oznaczało, że albo odpukać jej nie wezmę, albo muszę dozbierać trochę kasy na formalności z ponowną rejestracją i ubezpieczenie i odpukać ktoś mi ją sprzątnie :<. Przecież w teorii jak się kupuje pojazd wyrejestrowany to nie trzeba go w ogóle rejestrować. Chciałem pytać w WK ale teraz zamknięty, a czasz goni. Musze mieć aboslutną pewność co robić. Plz rozwiejcie mi jeszcze te wątpliwości. Musze dokładnie wiedzieć na czym stoję.