REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
W czym tkwi specjalność tego pojazdu-mozesz wyjaśnić...przemek781 napisał(a): specjalny
przemek781 napisał(a):Masa pojazdu gotowego do jazdy : 3470 kg
Nie wiem czy dobrze kumam ale ładowność wynosi 30kg...przemek781 napisał(a):Dopuszczalna maksymalna masa : 3500 kg
Migi60 napisał(a): ładowność wynosi 30kg...
Na to pytanie w 100% Ci nie odpowiem gdyz pracowalem na PSKP i z takimi sprawami od pewnego czasu nie mieliśmy do czynienia.Jednak to co mi pozostalo w pamięci to myslę ze bez tzw.zmian konstrukcyjnych się nie odbędzie.Nie wiem czy byłeś z tym badaniem na PSKP czy na OSKP.Temat czynności tych o jakich pisałem wyzej od paru lat jest tylko w gestii OSKP i tam szukaj pomocy zeby Ci to wytlumaczyli co i jak masz zrobić zeby z kolei oni mogli wykonać badanie techniczne z wynikiem pozytywnym...przemek781 napisał(a): pytanie jak szybko i małym kosztem zrobić tak by u diagnosty nie bylo problemu z rejestracją
Nie wiem czy to błąd w dokumentach czy tez coś innego.Tu diagnosta z tego co widzę nic zlego nie czyni.Są przepisy w tym temacie i on musi tego przestrzegać...przemek781 napisał(a): czy to taki błąd w dokumentach dyskwalifikujący pozytywne przeprowadzenie badania
Nikt Ci tego nie zabroni.Przy wykonywaniu tzw.zmian konstrukcyjnych mozna to wykonać.Oczywiscie wszelkie zmiany muszą spelniać war.tech.w tych sprawach.Mozesz mi jeszcze naświetlić pewną sprawę a mianowicie:czy ten pojazd posiada dodatkowe wyposażnie które które znajduje się w tylnej części pojazdu...oraz jezeli takowe jest czy ono będzie Ci niezbędne przy przy wykonywaniu uslug u klienta...przemek781 napisał(a):czy mogę zamienić go na ilość miejsc siedzących sztuk 2
Takie zmiany moze wykonać warsztat który ma w zakresie swojej dzialalności PKD 45.20przemek781 napisał(a): czy takie zmiany wykonuje się gdzieś indziej
Dostaleś prawidłową odpowiedz od tego diagnosty.Jezeli w DR S1-ilość miejsc siedzacych jest 3 to w zaświadczeniu on tak musi wpisać i nie ma innej mozliwości.Zeby zmienić ilość miejsc to juz trzeba wykonac tzw.zmiany konstrukcyjne...przemek781 napisał(a):dzisiejsze zapytanie diagnosty ze może mi go zarejestrować na 2 osoby a nie na 3 powiedział mi ze nie może
OBT robileś na tej samej SKP...przemek781 napisał(a):sam miałem taką sytuacje 3 lata temu - 3490 kg ( G ) następnie 3500 kg F1,F2) 2 osoby i nie bylo zadnego tematu i problemu
To zmień diagnostę...przemek781 napisał(a):Tak robiłem na tej samej stacji ale innny był diagnosta
Dobrze juz nie pamiętam ale w tym przypadku masa wlasna-G-3750 max 3800 ...przemek781 napisał(a):To jaka wagę powinienem mieć min by diagnosta podbił przy wizycie zakładając 3 osoby....?