Zaladunek opon

14 Paź 2015, 19:18

Witam, mam pytanie odnośnie zaladunku kontenerow i przyczep od tira oponami. Czy ktoś z Was ma w tym doświadczenie? Czy jest jakiś dobry system układania by zminimalizować luki (przerwy) pomiędzy oponami, tak by móc jak najwięcej załadować? Dodam iż ładuje opony od R16-R19. Metoda w jodelke nie wchodzi w grę bo opony są foliowane podwójnie lub pojedynczo.
ciniac
Nowicjusz

Auto: brak

15 Paź 2015, 09:46

Metoda w jodełkę jest najbardziej optymalna i można w ten sposób wykorzystać najwięcej miejsca.
Zdjęcie
Ja bym zapakował na samym początku te opony które masz podwójnie, a resztę miejsca właśnie zapakował w ten sposób. To że pojedyncze sztuki są foliowane nie powinno przeszkadzać w takim układaniu.
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

15 Paź 2015, 18:46

Tylko w tym problem ze, i z felgami są ladowane i to nie jest tak że wybieram sobie opony do układania, tylko lecą na rolkach na bandzie po kolei i ściągam i wtedy układam. A na mijanke dobra opcja??
ciniac
Nowicjusz

Auto: brak

15 Paź 2015, 23:38

ciniac napisał(a):A na mijanke dobra opcja??

O jaki dokładnie układ na mijankę ci chodzi?

Myślę że jak lecą z felgami to zbytnio wyboru nie ma. Chyba że układasz bez felg po jednej stronie a z felgami po drugiej i gdzieś tam się spotykają w zależności ile będzie jednych a ile drugich.
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexusa LC 500 Convertible - jak będzie cena?
    Polski oddział Lexusa udostępnił cennik najnowszego kabrioletu marki – modelu LC 500 CV. Napędzane 5-litrową V-ósemką luksusowe, sportowe auto z miękkim dachem jest dostępne w trzech wersjach wyposażenia, w tym ...