Założenie KLIMATYZACJI samochodowej!

23 Cze 2007, 18:57

Witam. Jestem tutaj pierwszy raz i proszę o upomnienie jeżeli już ten temat był kiedyś poruszany i z góry przepraszam :wink: i prosze o odesłanie mnie do konkretnej podstrony.
Od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem Audi A3 1.9 TDI 90 KM z 1996 roku. Trafiła mi sie okazja aby kupić go za 15 000 zł, tylko, że bez KLIMY! Wszystko z nim jest w jak najlepszym porządku, tylko brak KLIMATYZACJI w te upalne dni doprowadza mnie do ...
Teraz moje pytanie: Czy moglibyście napisać, ile kosztowałaby jakaś dobra klimatyzacja do takiego samochodu wraz z montażem. Nie musi to byc jakis klimatronic czy cos tam, tylko zwykla klimatyzacja samochodowa do Audi A3. Może ktoś z Was zna i mógłby polecić jakąś firme na południu Polski, która się tym zajmuje i ma przystępne ceny.
Bardzo dziękuje za wszystkie posty!
Pozdrawiam, Wojtek.
PZDR
wmplusmd
Nowicjusz

Miejscowość: Kraków, Mielec

24 Cze 2007, 18:20

Czy naprawde nikt nie wie ile moze kosztowac taka klimatyzacja do samochodu? A juz myslalem ze tylu tutaj exprtow jest obecnych. :? Chyba musze inne forum odwiedzic. THX.
PZDR
wmplusmd
Nowicjusz

24 Cze 2007, 20:31

Witam,

Założenie klimatyzacji to spory koszt sama klima będzie kosztowała plus założenie. Lepszym rozwiązaniem jest sprzedanie auta i kupienie z klimatyzacja to na pewno taniej wyjdzie. Jeżeli chodzi o koszt używanej klimatyzacji z innego auta to myślę że około 3tyś. tak szacunkowo tyle kosztowała klima używana z założeniem do opla astry II jakieś pół roku temu jak się dowiadywałem.
Pozdrawiam,
Artek
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016

24 Cze 2007, 21:10

Dzieki, to rzeczywiscie sporo! Podobno ma byc chlodny lipiec, hehe.
PZDR
wmplusmd
Nowicjusz

24 Cze 2007, 21:13

wmplusmd napisał(a):Dzieki, to rzeczywiscie sporo! Podobno ma byc chlodny lipiec, hehe.

Ale za to ma być gorący Sierpień ;)
Pozdrawiam,
Artek
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016

24 Cze 2007, 23:55

A ja i tak ciągle będę za przyciemnianiem szyb + przezroczysty filtr przeciwsłoneczny na przednie boczne szyby! Dużo taniej wychodzi, a swoje daje! No i człowiek ma trochę prywatności w autku :P
DFireCrow

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Tuning Show 2009 - Kraków / relacja
    Zwiedzający podczas 7.Tuning Show w Krakowie mogli zobaczyć mi. in. samochód rajdowy Janusza Kuliga, Ford Focus WRC, którym wywalczał tytuły mistrza Polski w latach 2000-2001. Ponadto był tylno napędowy Ford ...
    Lexus NX w nowych wersjach
    NX, czyli jeden z najpopularniejszych modeli Lexusa doczekał się dwóch nowych wersji. Specjalne odmiany Spice & Chic oraz Cool & Bright wprowadzają w SUV-ie nowy wygląd, szersze wyposażenie standardowe i już ...

25 Cze 2007, 20:59

A te szyby to folią masz przyciemniane??? Ile taki koszt przyciemnienia tak jak Ty napisales? Moze rzeczywiscie bedzie lepiej przyciemnic!
Dzieki, nareczka.
PZDR
wmplusmd
Nowicjusz

25 Cze 2007, 23:46

Hm, to co Ci teraz napiszę, to raczej Ci niewiele pomoże... W moim Mondeo koszt przyciemnienia szyb w ten sposób (legalny, bez wzrostu kosztów ubezpieczenia) to £120... Polecił mi znajomy, który ma Land Rovera Discovery (tam jest trochę więcej szybek) i zapłacił za to £200. Co do robienia tego w Polsce, nie mam zielonego pojęcia, ale był taki post na forum ...

https://www.forumsamochodowe.pl/viewtopi ... iane+szyby
https://www.forumsamochodowe.pl/viewtopi ... iane+szyby
DFireCrow

26 Cze 2007, 23:54

OK, dzieki wielkie za posty. Musze popytac i moze zaloze cos takiego sobie. Dzenx, nara.
PZDR
wmplusmd
Nowicjusz

02 Lip 2007, 13:05

wmplusmd napisał(a): Audi A3 1.9 TDI 90 KM z 1996 roku. Trafiła mi sie okazja aby kupić go za 15 000 zł, tylko, że bez KLIMY! Wszystko z nim jest w jak najlepszym porządku, tylko brak KLIMATYZACJI w te upalne dni doprowadza mnie do ....

No to trafila sie okazja :lol:
Jak dodasz 4 tys za firmowa klime to masz auto za 19 tys. mozna kupic juz z 97 r .
Pozdr.
wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!
turbojajko
Początkujący
Awatar użytkownika

23 Gru 2014, 13:05

ja z klima jezdze tylko tu (...) ostatnio troche mialem wydatkow ze swoim autem, bo sie jak na zlosc wszystko popsulo i mam nadzieje, ze po nowym roku troche portfel odpocznie od napraw auta :) :)

Edytowano z powodu reklamy
audi89
Nowicjusz

Prawo jazdy: 19 03 2001
Auto: audi a5