Założenie KLIMATYZACJI samochodowej!

23 Cze 2007, 17:57

Witam. Jestem tutaj pierwszy raz i proszę o upomnienie jeżeli już ten temat był kiedyś poruszany i z góry przepraszam :wink: i prosze o odesłanie mnie do konkretnej podstrony.
Od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem Audi A3 1.9 TDI 90 KM z 1996 roku. Trafiła mi sie okazja aby kupić go za 15 000 zł, tylko, że bez KLIMY! Wszystko z nim jest w jak najlepszym porządku, tylko brak KLIMATYZACJI w te upalne dni doprowadza mnie do ...
Teraz moje pytanie: Czy moglibyście napisać, ile kosztowałaby jakaś dobra klimatyzacja do takiego samochodu wraz z montażem. Nie musi to byc jakis klimatronic czy cos tam, tylko zwykla klimatyzacja samochodowa do Audi A3. Może ktoś z Was zna i mógłby polecić jakąś firme na południu Polski, która się tym zajmuje i ma przystępne ceny.
Bardzo dziękuje za wszystkie posty!
Pozdrawiam, Wojtek.
PZDR
wmplusmd
Nowicjusz

Miejscowość: Kraków, Mielec

24 Cze 2007, 17:20

Czy naprawde nikt nie wie ile moze kosztowac taka klimatyzacja do samochodu? A juz myslalem ze tylu tutaj exprtow jest obecnych. :? Chyba musze inne forum odwiedzic. THX.
PZDR
wmplusmd
Nowicjusz

24 Cze 2007, 19:31

Witam,

Założenie klimatyzacji to spory koszt sama klima będzie kosztowała plus założenie. Lepszym rozwiązaniem jest sprzedanie auta i kupienie z klimatyzacja to na pewno taniej wyjdzie. Jeżeli chodzi o koszt używanej klimatyzacji z innego auta to myślę że około 3tyś. tak szacunkowo tyle kosztowała klima używana z założeniem do opla astry II jakieś pół roku temu jak się dowiadywałem.
Pozdrawiam,
Artek
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016

24 Cze 2007, 20:10

Dzieki, to rzeczywiscie sporo! Podobno ma byc chlodny lipiec, hehe.
PZDR
wmplusmd
Nowicjusz

24 Cze 2007, 20:13

wmplusmd napisał(a):Dzieki, to rzeczywiscie sporo! Podobno ma byc chlodny lipiec, hehe.

Ale za to ma być gorący Sierpień ;)
Pozdrawiam,
Artek
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016

24 Cze 2007, 22:55

A ja i tak ciągle będę za przyciemnianiem szyb + przezroczysty filtr przeciwsłoneczny na przednie boczne szyby! Dużo taniej wychodzi, a swoje daje! No i człowiek ma trochę prywatności w autku :P
DFireCrow

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Pięć cech dobrego kierowcy - sprawdź czy je posiadasz
    Badania przeprowadzone przez psychologów wykazują, że większość osób ocenia swoje umiejętności kierowcy jako powyżej przeciętnej, nawet mając świadomość, iż inni oceniliby je niżej. Trenerzy Szkoły Bezpiecznej ...

25 Cze 2007, 19:59

A te szyby to folią masz przyciemniane??? Ile taki koszt przyciemnienia tak jak Ty napisales? Moze rzeczywiscie bedzie lepiej przyciemnic!
Dzieki, nareczka.
PZDR
wmplusmd
Nowicjusz

25 Cze 2007, 22:46

Hm, to co Ci teraz napiszę, to raczej Ci niewiele pomoże... W moim Mondeo koszt przyciemnienia szyb w ten sposób (legalny, bez wzrostu kosztów ubezpieczenia) to £120... Polecił mi znajomy, który ma Land Rovera Discovery (tam jest trochę więcej szybek) i zapłacił za to £200. Co do robienia tego w Polsce, nie mam zielonego pojęcia, ale był taki post na forum ...

https://www.forumsamochodowe.pl/viewtopi ... iane+szyby
https://www.forumsamochodowe.pl/viewtopi ... iane+szyby
DFireCrow

26 Cze 2007, 22:54

OK, dzieki wielkie za posty. Musze popytac i moze zaloze cos takiego sobie. Dzenx, nara.
PZDR
wmplusmd
Nowicjusz

02 Lip 2007, 12:05

wmplusmd napisał(a): Audi A3 1.9 TDI 90 KM z 1996 roku. Trafiła mi sie okazja aby kupić go za 15 000 zł, tylko, że bez KLIMY! Wszystko z nim jest w jak najlepszym porządku, tylko brak KLIMATYZACJI w te upalne dni doprowadza mnie do ....

No to trafila sie okazja :lol:
Jak dodasz 4 tys za firmowa klime to masz auto za 19 tys. mozna kupic juz z 97 r .
Pozdr.
wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!
turbojajko
Początkujący
Awatar użytkownika

23 Gru 2014, 12:05

ja z klima jezdze tylko tu (...) ostatnio troche mialem wydatkow ze swoim autem, bo sie jak na zlosc wszystko popsulo i mam nadzieje, ze po nowym roku troche portfel odpocznie od napraw auta :) :)

Edytowano z powodu reklamy
audi89
Nowicjusz

Prawo jazdy: 19 03 2001
Auto: audi a5