Zamek centralny w Mercedesie A 140

01 Wrz 2021, 10:56

Witam. Mam problem z zamkiem centralnym otóż zamek od strony kierowcy nie działa na kluczyk. Auto trzeba otworzyć od strony pasażera. Dodatkowo auto nie reaguje na pilota. Ktoś może coś doradzić :D Pozdrawiam
miodmalina
Nowicjusz

• 01 Wrz 2021, 11:03

miodmalina napisał(a):zamek od strony kierowcy nie działa na kluczyk
    Nie działa bo nie da się go przekręcić czy przekręcanie nic nie zmienia?
    miodmalina napisał(a):Auto trzeba otworzyć od strony pasażera
    Wtedy wszystkie zamki centralne otwierają się normalnie? Tak samo jest jak zamykasz i otwierasz zamek przełącznikiem we wnętrzu?
    miodmalina napisał(a):Dodatkowo auto nie reaguje na pilota
    Bateria jest dobra w pilocie? Wcześniej działał on poprawnie?
    Rokiko
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

01 Wrz 2021, 12:08

Przekręcanie kluczyka od strony kierowcy nic nie daje a baterie w pilocie zostały wymienione. Poprzedni właściciel też miał z tym problem
    Ostatnio edytowany przez miodmalina, 01 Wrz 2021, 12:29, edytowano w sumie 1 raz
    miodmalina
    Nowicjusz

02 Wrz 2021, 17:48

Otwierając od strony pasażera wszystkie zamki otwierają się od razu a przycisk w środku auta zamykający zamek zamyka wszystkie drzwi
    miodmalina
    Nowicjusz

02 Wrz 2021, 21:48

Może jest urwana jakaś część, która łączy zamek mechaniczny z elektrycznymi przekaźnikami, które aktywują otwarcie zamków? Uciążliwa sprawa, koszt używanego zamka to pewnie nie jakos dużo (coś mi śmignęło, że chyba 40zl) a nie wiem czy bedzie w tym część potrzebna Ci i czy da sie ją w ogole wymienić czy trzeba cały zamek mechaniczny z całą reszta elektryczną.
    Skrzynia
    Nowicjusz

Zdjęcia: 2
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nowe lakiery, efektowne foliowanie - BMW X2
      Lakier metalizowany w kolorze zieleni San Remo, dostępny po raz pierwszy w BMW X2, jest zarezerwowany wyłącznie dla samochodów tej edycji. Alternatywnie oferowane są kolory: biel alpejska niemetalizowany, niebieski ...