REKLAMA
Cześć !
Pisze do was ponieważ potrzebuje porady.
Planuje zmienić auto.
Do tej pory jeździłem Alfa Romeo 159 1.9 JTDM. Sprawowała się dobrze ale postanowiłem zmienić auto na coś nowego. Samochód jest z 2007 roku i ma 250tys przebiegu .
Zupełnie nie mam pomysłu na co mógłbym zmienić auto.
Najczęściej jeżdżę w mieście od czasu do czasu jeżdżę w trasę około 500km.
Myśle ze wole diesla , chociaż dobra propozycje benzyny rozważę.
Lubię auta sportowe , alfa może nie była w 100% sportowym autem ale bez wątpienia coś z niego w sobie miała. Wygląd , prowadzenie , i te 150KM które mi dawały sporo frajdy.
Ale mimo swojej sympatii do aut sportowych i zapachu benzyny bardziej przemawia do mnie rozsądek i zastanawiam się nad zmiana auta na coś mniejszego w dieslu.
Problem polega na tym ze nie chciałbym wsiąść w jakiś "odkurzacz” który będzie miał polowe mniej mocy niż obecna Alfa. Zdaje sobie sprawę ze takim autem tez można jeździć ale ja lubię dynamiczna jazdę i jako takie dobre przyspieszenie.
Wiem ze ciężko to wszystko pogodzić. Mniejsze auto , z duża mocą i małym spalaniem i prawdopodobnie bede musiał z któregoś z tych aspektów pewnie zrezygnować ale może jest jakiś samochód ktory przychodzi wam do głowy , taki które ma w sobie po trochu z tego czego oczekuje.
Chciałbym żeby auto miało przebieg w okolicach 100 tysięcy km i było nie starsze niż 2010-2011 rok a mój budżet pozwala na kwotę w okolicach 35 tysięcy chyba ze mocno się w czymś zakocham to jestem w stanie dać 40
Preferuje motoryzacje europejska chociaż rozważę każda propozycje.
Do tej pory przeglądałem Alfy Gulietty ze względu na miłość do marki ale może coś innego okaże się ciekawszego ?
Czekam na wasze podpowiedzi , z góry dzięki !