Zamiar kupna Toyoty Corolli- pytanie

10 Lis 2012, 19:34

Witam,
Jak pisałem w temacie, mam zamiar kupić corollę(dzisiaj wstępnie oglądałem) z instalacją gazową Prins z lubryfikacją, z tym że przed zakupem chcę zapytać o kilka rzeczy:
1. czy ta instalacja jest dobrej jakości?
2. homologacja butli jest ważna do 2016 roku a słyszałem że taka homologacja kosztuje tyle że nie opłaca się jej robić.Czy to prawda, a jeśli nie to czy ktoś się orientuje ile kosztuje taka homologacja?
3. samochodzik ma taką "przypadłość" że jak się włączy światła to gaśnie deska rozdzielcza. Właściciel twierdzi że to jest przełączanie się na tryb nocny, żeby deska nie raziła to gaśnie jak się włączy światła.Podświetlanie jest sprawne bo deska się świeci, ale tylko przy zgaszonych światłach.
4. najważniejsze pytanie: czy corolla jest godna polecenia?(1.4 vvt-i na łańcuszku rozrządu)
Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc:)
egon446
Nowicjusz

Prawo jazdy: 04 12 1989
Przebieg/rok: 14tys. km
Auto: Nie mam

12 Lis 2012, 12:01

Witaj,

W temacie instalacji gazowej to Ci nie pomogę natomiast co do dwóch pozostałych pytań:

- faktycznie można ustawić podświetlenie ale samych zegarów tak aby się mocno ściemniały (nie gasły) w momencie włączenia świateł. Jest to dokładnie tryb nocny. Można też ustawić aby się świeciły tak samo jak przy wyłączonych natomiast może to być trochę za jasno. Intensywny biały kolor.

- Tak. Toyota Corolla jest godna polecenia. Sam ma ją od nowości, od 2005 r. zrobiłem już 220 tys. km bez usterek, tylko eksploatacja. Wprawdzie z silnikiem 1,6 ale jest ok.

Pozdrawiam
D.
moore
moore
Nowicjusz

Miejscowość: Elbląg

12 Lis 2012, 16:08

Hehe, problem się rozwiązał;) Po prostu były właściciel(od 3 godzin jestem nim ja:D) nie wiedział że to da się przestawić:P Ale narodziło się kolejne pytanie: czy do corolli da się włożyć felgi 14 cali?Bo mam nowe opony r14 jeszcze z punta i zastanawiam się czy dam rade na nich jeździć corollą( w kupiłem ją z zimowymi oponami na felach 15 cali)? No i czy to się opłaca, bo wiadomo że jak większe koła to większy komfort jazdy.
egon446
Nowicjusz

13 Lis 2012, 12:29

A jaki masz silnik, rocznik.... Podaj dokładną wersję, bo bez tego ciężko coś powiedzieć.

Pozdr :D
slickrz
Aktywny

Auto: Audi A3

13 Lis 2012, 20:14

Argh, w innym temacie to podawałem, a myślałem że w tym;)2002 rok, 1,4 VVT-i, 97 KM\71kW.
egon446
Nowicjusz

14 Lis 2012, 09:41

Opony z Punta do Corolli moim zdaniem średni pomysł ale można spróbować.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czym są masy czynne w akumulatorze?
    Jedną z częstszych przyczyn zakończenia żywota akumulatora na skutek jego wadliwej eksploatacji jest spłynięcie mas czynnych z płyt wypełniających wnętrze baterii. Opad mas czynnych objawia się zmętnieniem elektrolitu, a ...

22 Lis 2012, 15:44

A jaki masz rozmiar opon - 175 65 R14 82 H???? :?
slickrz
Aktywny

Auto: Audi A3

22 Lis 2012, 18:34

Już nie ważne, sprzedałem je i kupuję 15 cali;)Temat do zamknięcia;)
egon446
Nowicjusz