Zamieszanie płynu do wspomagania kierownicy z płynem chłodzą

10 Lip 2007, 18:40

Przez nieuwagę i pośpiech nalałem nieco płynu chłodzącego ( ok 150 ml) petrygo do zbiorniczka z płynem do układu wspomagania kierownicy.
Proszę mi doradzić co z tym zrobić i czy jest sens w ogóle z tym coś robić?Pozdrawiam, Piotr :wink:
perk
Nowicjusz

• 10 Lip 2007, 18:54

Porównaj płyn od wspomagania i płyn do spryskiwaczy... Jest różnica? Już nawet w lepkości, a nie mówiąc już o właściwościach... Proponuję wymienić...

Niby 150ml to nie dużo, ale jak przez to możemy uszkodzić pompę i potem sobie w zęby pluć...

Proponuję odżałować i wymienić cały płyn...
    =DAMIAN=
    Początkujący
    Awatar użytkownika

10 Lip 2007, 22:01

Hehe, dobre :lol:
    jwlalek
    Nowicjusz

11 Sty 2010, 00:53

witam mam pytanko,czy można zmieszac płyn w chłodnicy z płynem do spryskiwaczy???
    Piotr00749
    Nowicjusz

Miejscowość: poznan

11 Sty 2010, 01:18

Piotr 1- wiec, moim zdanie wez i wymien caly plyn, lepiej stracic te kilkanascie zlotych niz potem kilkaset :)
    Piotr 2- na opakowaniu masz napisane "plyn do chlodnicy" "plyn do spryskiwaczy" wiec cos te nazwy mowia tak?? a czy ty mowisz do zony- zrob mi kawe to ona przynosi ci herbate??

pozdrawiam obu Piotrow :)
    mariorox
    Nowicjusz

Miejscowość: poznań

11 Sty 2010, 03:21

płyn do chłodnicy to zwykle glikol lub borygo (w różnych proporcjach) natomiast płyn do spryskiwaczy zwykle zawiera jeszcze środki pieniące i odtłuszczające wlanie odrobiny płynu do spryskiwaczy do chłodnicy nie zaszkodzi układowi :wink:
    w większej ilości można pozbawić się głowicy na przykład :mrgreen:
    Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
    pocieszny
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
    Miejscowość: z błota ;)
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
      Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...

11 Sty 2010, 05:23

wiec lepiej wydaj teraz max 50zl niz za chwile jakies pare stowek :)
    mariorox
    Nowicjusz

Miejscowość: poznań