Zamki przednie Freelander

31 Mar 2010, 14:54

Mam problem z zamkami przednimi w mojej landrynie, najpierw przestal sie otwierac pilotem prawy zamek, zamyka sie normalnie. Od kilku dni jest to samo z lewymi drzwiami. Zamykaja sie a nie otwieraja. Tyl dziala normalnie.Moze ktos ma na to jakis patent oprocz czyszczenia kostek, dodam jeszcze ze jak go sprowadzilem z Uk to prawe drzwi sie nie otwieraly pilotem ale jak zaprowadzilem go do przekladki koles ktory mi ja wykonywal powiedzial ze to norma w tych autach i ma na to patent. Wszystko dzialalo lux rok czasu.
darek24
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: okolice wawy

31 Mar 2010, 16:08

No to jak ma patent, to jedź do niego a nie kombinujesz... :roll:
Wiem wszystko...
kudłaty76
Nowicjusz

Miejscowość: Kolpisztowo

31 Mar 2010, 22:39

za daleko
darek24
Nowicjusz
Awatar użytkownika

01 Kwi 2010, 07:31

U mnie jest podobnie , prawy zamyka sie ale nie otwiera a lewy niby działa ale otwira sie z oporami . Z tego co sie dowiedziałem to za takie działanie zamków odpowiedzialne sa siłowniki , ktore podobno mozna wymienic albo zmienic cała kasete . To powinno pomóc . Jak cos działa rok a poznije nie tz ze sie popsuło :wink:
kostass
Początkujący

Miejscowość: Łódź

01 Kwi 2010, 08:16

zrobi ci to każdy mechanik :mrgreen: standardowa przypadłośc zamków "w zimie" w każdym aucie nie tylko frelku :mrgreen: jak rozbierzesz zamek sam dojdziesz co i jak

:mrgreen:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

03 Kwi 2010, 18:58

mozesz podpowiedziec co i jak zrobic z tym zamkiem, mam dosyc wydawania kasy na pierdoly
darek24
Nowicjusz
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Volkswagen Golf - kompaktowy hatchback do miasta
    W przypadku pięciodrzwiowego Golfa wersją najbardziej ekonomiczną wyposażoną w automatyczną skrzynię biegów, jest odmiana z jednolitrową, trzycylindrową jednostką benzynową o mocy 110 KM. Jej zużycie paliwa wynosi ...
    Jakie modele i wersje oferują japońskie marki?
    Toyota GR Supra i Lexus LC to dobrze znane auta z Japonii. Toyota i Lexus proponują jednak nie tylko bezkompromisowe auta dla fanów adrenaliny, ale też usportowione wersje popularnych modeli. Zaglądamy do oferty obu ...

04 Kwi 2010, 21:23

Mam prawie to samo tylko że z tylnymi prawymi
Muszę 2-3 razy nacisnąć pilota żeby się otworzył zamek
Czekam na dobrą poradę
Dodam że wymontowałem cały zamek, przesmarowałem i nic się nie poprawiło :???:
LANDEK99
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Puławy
Prawo jazdy: 13 08 1986
Auto: freelek 99r
Silnik: 2.0 98KM
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

27 Sie 2010, 16:12

pomoze ktos z tymi zamkami????
darek24
Nowicjusz
Awatar użytkownika

27 Sie 2010, 20:21

darek24 napisał(a):pomoze ktos z tymi zamkami????

Po pierwszym nacisnięciu pilota otwiera się lewa strona/jeśli jest zrobiona przekładka z anglika/, zaś po 2 prawa i klapa tylna. Jeśli nie otwierają się po 2 to przyczyn jest kilka: zbyt szybko naciskasz po raz drugi, słaba bateria lub problem z przyciskiem w pilocie lub problem z e sterownikiem np zwinięta antenka sterownika i stąd slaby zasięg odbioru. Jeśli drzwi otwierają się z pilota to z pewnością nie jest to problem zamka drzwi.
island
Nowicjusz

Miejscowość: Dąbrowa B

29 Sie 2010, 12:51

a gdzie znajduje sie ta antenka
land rover freelander 2000r. 1.8 petrol 120KM
rafciuch
Aktywny

Miejscowość: grudziadz

29 Sie 2010, 14:21

Antenkę masz pod obudową zegarów
Jak ci działają normalnie tylne drzwi to nie jest wina ani antenki ani sterownika tylko samych zamków lub ich podłączenia.
Jak już kolega wcześniej pisał po pierwszym naciśnięciu otwierają się drzwi kierowcy a po następnym naciśnięciu pozostałe. Jeśli natomiast dłużej przytrzymasz przycisk otwierania to otworzy się tylna szyba bagarka
LANDEK99
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Puławy
Prawo jazdy: 13 08 1986
Auto: freelek 99r
Silnik: 2.0 98KM
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999