Mam problem z zamkami przednimi w mojej landrynie, najpierw przestal sie otwierac pilotem prawy zamek, zamyka sie normalnie. Od kilku dni jest to samo z lewymi drzwiami. Zamykaja sie a nie otwieraja. Tyl dziala normalnie.Moze ktos ma na to jakis patent oprocz czyszczenia kostek, dodam jeszcze ze jak go sprowadzilem z Uk to prawe drzwi sie nie otwieraly pilotem ale jak zaprowadzilem go do przekladki koles ktory mi ja wykonywal powiedzial ze to norma w tych autach i ma na to patent. Wszystko dzialalo lux rok czasu.
U mnie jest podobnie , prawy zamyka sie ale nie otwiera a lewy niby działa ale otwira sie z oporami . Z tego co sie dowiedziałem to za takie działanie zamków odpowiedzialne sa siłowniki , ktore podobno mozna wymienic albo zmienic cała kasete . To powinno pomóc . Jak cos działa rok a poznije nie tz ze sie popsuło
Volkswagen Golf - kompaktowy hatchback do miasta W przypadku pięciodrzwiowego Golfa wersją najbardziej ekonomiczną wyposażoną w automatyczną skrzynię biegów, jest odmiana z jednolitrową, trzycylindrową jednostką benzynową o mocy 110 KM. Jej zużycie paliwa wynosi ...
Jakie modele i wersje oferują japońskie marki? Toyota GR Supra i Lexus LC to dobrze znane auta z Japonii. Toyota i Lexus proponują jednak nie tylko bezkompromisowe auta dla fanów adrenaliny, ale też usportowione wersje popularnych modeli. Zaglądamy do oferty obu ...
Mam prawie to samo tylko że z tylnymi prawymi
Muszę 2-3 razy nacisnąć pilota żeby się otworzył zamek
Czekam na dobrą poradę
Dodam że wymontowałem cały zamek, przesmarowałem i nic się nie poprawiło
Po pierwszym nacisnięciu pilota otwiera się lewa strona/jeśli jest zrobiona przekładka z anglika/, zaś po 2 prawa i klapa tylna. Jeśli nie otwierają się po 2 to przyczyn jest kilka: zbyt szybko naciskasz po raz drugi, słaba bateria lub problem z przyciskiem w pilocie lub problem z e sterownikiem np zwinięta antenka sterownika i stąd slaby zasięg odbioru. Jeśli drzwi otwierają się z pilota to z pewnością nie jest to problem zamka drzwi.
Antenkę masz pod obudową zegarów
Jak ci działają normalnie tylne drzwi to nie jest wina ani antenki ani sterownika tylko samych zamków lub ich podłączenia.
Jak już kolega wcześniej pisał po pierwszym naciśnięciu otwierają się drzwi kierowcy a po następnym naciśnięciu pozostałe. Jeśli natomiast dłużej przytrzymasz przycisk otwierania to otworzy się tylna szyba bagarka
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.