Chce w moim samochodzi zamontować lampy soczewkowe z xenonami. Od niektórych słyszałem że montaż xenonów jest nie zgodny z prawem, a z kolei od innych słyszałem że wtedy wystarczy dodać spryskiwacze na lampy i bedzie ok. Jak to sie wszystko ma??
i jeszcze ktoś zapomniał o układzie samopoziomującym reflektory, poza tym musisz mieć w samochodzie pisemną homologację na zmiany które wprowadziłeś, którą dołącza producent lamp.
Czyli przykładowo gdybym kupił TE lampy i nie montowałbym układu HID to nie musze też montować spryskiwaczy? Bo jeżeli zamontuje ten układ to lampy straca homologacje. Jeżeli włoże je tak jak kupiłem to wszystko będzie legalne?
na szybie reflektora powinien być wytłoczony znak homologacji "E" obok niego powinna byc wytłoczona nazwa żarówki z jaką jest ta homologacja ważna. Wtedy wszystko jest ok.
NA zdjęciu widziałem znak "E". Czyli teraz podsumowanie. Jeżeli nie będe wkładał xenonów do tych lamp to nie będe musiał montować spryskiwaczy i tego sytemu samopoziomującego.
Wynajem długoterminowy vs. leasing – co się bardziej opłaca? Leasing czy wynajem długoterminowy? To pytanie zadaje sobie coraz więcej osób szukających wygodnego sposobu na korzystanie z auta bez konieczności jego zakupu. Sprawdź, które rozwiązanie będzie bardziej opłacalne ...
Wnętrze: sportowa atmosfera z innowacyjnymi detalami - BMW X2 Połączenie elementów wyposażenia charakterystycznych dla M z innowacyjnymi detalami sprawia, że wnętrze BMW X2 Edition GoldPlay jest równie sportowe, co ekskluzywne. Kierownica skórzana M z przyciskami ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.