Zaniżone odszkodowanie a możliwość dopłaty za kosztorys

05 Wrz 2016, 08:12

witajcie
4 miesiące temu miałem kolizję nie z mojej winy. Dostałem pieniądze z oc sprawcy, jednak znajomy polecił mi wysłanie kosztorysu do gościa ze strony [reklama]
skontaktowałem się z tym gościem, przeliczyli jeszcze raz szkodę i okazało się że mogę dostać jeszcze 1500 zł. wytłumaczył mi jak to wygląda, nawet całkiem prosto: odkupują szkodę na samochodzie i już sami walczą z ubezpieczycielem w sądzie o zaniżoną kasę. chyba całkiem przyzwoita opcja bo oni biorą na siebie ryzyko a ja nie muszę chodzić po sądach latami i udowadniać że dostałem za niskie odszkodowanie za auto. umowa jest nawet przejrzysta, jednak chciałem zapytać Was czy ktoś skorzystał z takiej usługi?
Ostatnio edytowany przez MotoAlbercik, 05 Wrz 2016, 10:21, edytowano w sumie 1 raz
Powód: Reklama
mariusz1986
Obserwowany

Miejscowość: Radom
Prawo jazdy: 14 05 1997
Przebieg/rok: 23tys. km
Auto: Fiat Punto Evo
Silnik: 1.6
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2015

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czym się różnią alufelgi od felg stalowych?
    Felgi stanowią jeden z istotnych elementów wizualnych i technicznych każdego pojazdu. Wybór między alufelgami, a modelami stalowymi nie sprowadza się tylko do estetyki – różnice między nimi obejmują ...
    Dacia Logan MCV
    Model słynący z atrakcyjnej ceny w stosunku do oferowanej przestronności wnętrza, wysokiej niezawodności i praktyczności, zyskał nowy design, nowe osiągi oraz silniki. Nowy Logan MCV – 5-miejscowe kombi – jest ...