Zapalająca się kontrolka poduszek

31 Maj 2011, 13:47

witajcie !

po raz kolejny mam problem z moim Cruzem - chevrolet silnik 1,6 wersja LS rok 2009 - 1 właściciel bezwypadkowy - tak w skrócie ;-)

mianowicie zapala mi się kontrolka z poduszek przy mocniejszym hamowaniu - byłem w serwisie - podłączyli pod kompa - usunęli błąd - ale po wyjechaniu z serwisu i po przejechaniu ok .10 - 15 km znowu się zapala - byłem już z tym chyba z 3 razy i za każdym razem podpinają pod komputer - reset - i przez chwile jest wszystko ok - co z tym zrobić ? ludzie z serwisu twierdzą, że wszystko jest sprawne i zalecają poprawną jazdę samochodem
cruzer
Nowicjusz

Miejscowość: Mysłowice
  • 31 Maj 2011, 14:01

A masz czujnik w fotelu do poduszki pasazera, czy ja sie recznie wylacza?
    Czimi
    Stały forumowicz

Prawo jazdy: 01 01 2001
    Auto: W210 220 CDI

31 Maj 2011, 14:26

raczej w siedzeniu
    cruzer
    Nowicjusz

Miejscowość: Mysłowice

31 Maj 2011, 16:38

cruzer napisał(a):raczej w siedzeniu

A czasem ten problem nie wystepuje jak ktos lekki na fotelu siedzi? Albo jak nikt na fotelu nie siedzi? Bo jak tak, to juz wiesz co.
    Czimi
    Stały forumowicz

31 Maj 2011, 20:36

Jak masz auto na gwarancji to dzwoń do głównego importera i przedstaw że w serwisie nie potrafią zdiagnozować usterki i naprawić auta.

cruzer napisał(a):chyba z 3 razy i za każdym razem podpinają pod komputer - reset - i przez chwile jest wszystko ok - co z tym zrobić ? ludzie z serwisu twierdzą, że wszystko jest sprawne i zalecają poprawną jazdę samochodem

Reset czyli najprostsza droga do zbycia klienta. Z takim podejściem poszukałbym innego serwisu.
    cruzer napisał(a):? ludzie z serwisu twierdzą, że wszystko jest sprawne i zalecają poprawną jazdę samochodem

No to dają naprawdę życiowe porady :mrgreen:
    arciasty
    Stały forumowicz

Miejscowość: koluszki

31 Maj 2011, 21:30

Na dodatek czasami wiedzia co jest nie tak, ale reset wala, bo wiedza ze wymiana danej czesci jest droga, a moze w koncu przestanie blad wywalac... a taki padniety czujnik, ktory jest w fotelu, to chyba wymiana calego fotela, dla takiego g...
    Czimi
    Stały forumowicz