ostatnio zakupiłem volvo s40 mam następujące problemy:
1. jak wsiadam i jade i we wnętrzu widze ze jest sucho to jest ok szyby nie parują, ale np jak pada desz, albo śnieg auto jest mokre i wsiadam do auta to tak mi szyby parują ze szok!!! nastawiam dmuchawe na 3-4 z 5, na szyby, 18C i klime właczam i to zbytnio nic nie daje szyby zaparowane i to bardzo, i widze ze szyby są cale mokre jakby wodą polane, tylnia i tylne boczne to juz całkowicie zaparowane, pawie nic nie widac i jak tu jezdzic bezpiecznie?
![Rolling Eyes :roll:]()
zauważyłem ze tak barzdo szyby paruja w korkach i przy jezdzie miejsckiej
jak w trase wyrusze 100km/h i wiecej to moge klime wyłączyc i ustawic dmuchawe na 1 i rpzednia i boczne przednie raczej nie są zaparowane
filtra kabinowego nie mam bo w tym modelu nie bym przewidziany, klime mam automatyczną, znaczy klimatronik
wiecie moze jak jest tego przyczyna?
jezdzę z zamniętymi szybami, moze ogrzewania nie włączać?
ludzie jezdząmniejszymi autami nie mają klimy dają na szyby nawiew i na 1 i jakos nie walczą z zaparowanymi szybami!
2. po co jest funkcja podgrzewania szyby tylnej i lusterek bocznych? jak ją włącze to para zejdzie z szyby tylnej? i czy warot ją włączyc jak ją włącze to odpale następnym razem auto?
3. jak jade w nocy czy to na oświetlonej drodze czy nie zauważyłęm ze swiatła prawie nie świecą
jakos różnicy niema czy mam właczone mijania czy wcale, drogi mi wcale nie oswietlają wiec jade jakby bez świateł co jest?
pozdrawiam