Zapowietrzony układ hamulcowy?

20 Gru 2015, 22:51

Witam, mam pytanie mianowicie wymieniałem w aucie klocki hamulcowe z tyłu i po ściągnięciu zacisku wcisnąłem pedał hamulca żeby tłoczek wyszedł całkiem aby go nasmarować (płyn hamulcowy nie wypłynął). Nasmarowałem go a raczej odchyliłem tą gumową osłonę psiknąłem takim preparatem do hamulców i po wszystkim tłoczek wkręciłem z powrotem, założyłem nowe klocki, poskładałem wszystko do kupy, Po odpaleniu auta i próbie wciśnięcia pedału hamulca okazało się że pedał jest jakiś miękki, łatwo wchodzi w podłogę i trzeba parę razy przycisnąć aby zrobił się twardy. Wydaje mi się że hamulce hamują normalnie ale martwi mnie ten miękki pedał hamulca, czy wtedy kiedy wyskoczył tłoczek do końca mógł się zapowietrzyć układ pomimo że płyn nie wypłynął?
john333
Obserwowany

Prawo jazdy: 16 07 2012
Przebieg/rok: 6tys. km
Auto: AR 147
Silnik: 1.6
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002

22 Gru 2015, 22:26

Poprostu odpowietrz układ i już. A potem, będziemy się dalej martwić.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Opel Insignia z instalacją gazową LPG
    Opel Insignia z silnikiem 1.4 Turbo LPG ecoFLEX przystosowanym do eksploatacji na skroplonym propanie-butanie (LPG). Fabryczną instalację gazową można zamówić do każdej wersji nadwoziowej flagowego Opla, czyli sedana, ...
    Moda MINI na wiatr i niepogodę - bardzo Brytyjska
    MINI to nie tylko samochód. Z tą marką związany jest również styl życia, który fascynuje nie tylko na drodze i w garażu. Zgodnie z mottem YOU.ME.MINI. od września 2013 w nowej kolekcji MINI Lifestyle ...