Zaprawa lakierska

04 Lis 2019, 16:00

Witam.

Miałem pewne otarcie słupka na parkingu. Niestety wgniotka była taka iż zeszło mi trochę lakieru na prawym błotniku. Lakiernik zażyczył sobie 1200 zł za naprawę tego, a płacić tyle w 18 letniej Hondzie Civic moim zdaniem nie warto za naprawę miejsca mniejszego od łyżeczki do herbaty.
Ale do sedna sprawy. Dobrałem w małym pudełeczku trochę lakieru do auta z pędzelkiem, i zamówiłem też w pudełeczku trochę farby antykorozyjnej. Teraz jak się za to zabrać? Oczyścić miejsce benzyną, a następnie farba antykorozyjna, wyschnięcie i potem lakier samochodowy i tyle wystarczy?

Zdjęcie miejsca: https://imgur.com/a/DfG2Afe

Pozdrawiam, i z góry Dziękuję za pomoc.
krychxagg
Obserwowany

Zdjęcia: 0

04 Lis 2019, 17:42

A nie chcesz sam się pobawić w zaprawke sprayem? Jak masz możliwości to bardziej polecam bo takie pedzelkowanie to lipa jest ale jeżeli już tak chcesz robić to
Matowanie włókniną
Odtluscic
Nalozyc preperat antykorozyjny
Potem kolor który tam masz
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Pasy Smart Kid Belt
    Szukam informacji na temat pasów smart kid belt, co o nich sądzicie? Czy w przypadku starszaków mogą się sprawdzić. Czy te pasy chronią przed nurkowaniem dziecka podczas wypadku?
    BMW X2 Edition GoldPlay - ekskluzywne i sportowe
    Nowa edycja specjalna kompaktowego Sports Activity Coupé łączy wyraźnie dynamiczny wygląd z ekstrawertycznymi akcentami zewnętrznymi i wnętrzem zaprojektowanym z myślą o maksymalnej radości z jazdy. Od marca 2022 r. ...