Zarejestrowanie auta i nowe OC

19 Maj 2019, 13:27

Witam, mam taka sytuacje:

Kupilem wczoraj auto i chcialbym je przerejestrowac. Z tym ze ten obecny wlasciciel nie przerejestrowal go sam jak go kupil. Mam jego umowe z poprzednim wlascicielem i moja z nim. Czy to wystarczy by przerejestrowac go na siebie? Druga kwestia to on ma wykupione ubezpieczenie w miesiecznych ratach OC. Ja wczoraj wykupilem swoje ubezpieczenie ktore startuje od 31 maja dopiero. Czy musze zglosic wypowiedzenie ubezpieczenia u obecnego ubezpieczyciela co on ma wykupione? Czy jak to wyglada w takiej sytuacji gdzie placi on co miesiac i przestal by oplacac po prostu skladke i zglosil zbycie pojazdu u ubezpieczyciela? Prosze o pilna pomoc poniewaz nie chce zaraz czegos placic i miec podwojnego ubezpieczenia na glowie..
JimUSA
Początkujący

Prawo jazdy: 28 03 2016
Auto: Nie mam

19 Maj 2019, 19:16

JimUSA napisał(a): Czy to wystarczy by przerejestrowac go na siebie?
Tak..
JimUSA napisał(a): Czy musze zglosic wypowiedzenie ubezpieczenia u obecnego ubezpieczyciela co on ma wykupione?
Nie ...To sprawa poprzedniego właściciela pojazdu...
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

19 Maj 2019, 19:37

W sprawie ubezpieczenia czytalem ze jest tak ze musze wypowiedziec umowe bo w innym wypadku przechodzi na mnie. A tak jeszcze dopytam, mam drugi samochod ktory chce sprzedac ale nie zdaze raczej przed przedluzeniem polisy. Czy jak oplace na pol roku po czym go sprzedam np. 2tyg po wykupieniu tej polisy to odzyskam pieniadze za niewykorzystany okres czyli dajmy na to w zaokragleniu 5msc? Czy ten kto kupi moze jezdzic do konca tej polowicznej raty i ja nie odzyskam juz tych pieniedzy?
JimUSA
Początkujący

Prawo jazdy: 28 03 2016
Auto: Nie mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Hybrydowe hity pierwszej połowy 2019 roku w Polsce
    Produkujący od 22 lat samochody z napędem hybrydowym, japoński koncern Toyota w tym roku na polskim rynku bierze niemal wszystko. Według danych Instytutu Badań Rynku Motoryzacyjnego SAMAR, w segmencie aut z napędem spalinowo-elektrycznym, ...
    Ferrari LaFerrari hybrid - 2,7 sek., 950 KM
    W chwili wprowadzenia na rynek w 2013 roku model ten był nie lada sensacją. Była to bowiem zarówno pierwsza hybryda w historii legendarnej, włoskiej marki, jak również najszybszy model w jej dziejach. Zaplanowano ...