toyman40 napisał(a):oczywiście jak wiem co to jest portal gov i zgłaszm tam np. sprzedaż samochodu,
Ale portal gov nie wyda mi nowych tablic rejestracyjnych jeżeli chcę samochód sobie przerejestrować i wziąć nowe tablice.
Przez wspomniany portal załatwiasz sprawy papierkowe - nie musisz iść do WK żeby to pozałatwiać. Potem dostajesz info, że możesz się zgłosić do WK po TR i DR. Masz nawet określona godzinę, dzięki czemu nie trzeba czekać w kolejce. A jak pójdziesz załatwiać wszystkie te papierkowe sprawy do WK to zazwyczaj i tak od razu nie dostaniesz ani TR ani DR. Oczywiście zależy to od miasta w którym jest WK. Bo są oczywiście takie WK, gdzie nie ma dużo petentów i załatwisz przerejestrowanie od razu.
toyman40 napisał(a):na tą chwilę jest 60 dni
Być moze - 60 dni wprowadzili jak był covid - myślałem, że już zniesli. Warto więc sprawdzić.
toyman40 napisał(a):No ale wiesz , raczej z tego co pisze to auto jest zarejestrowane już w PL
Zgadza się
sorki - zainspirowałem się innym tematem
Kasia181124 napisał(a):W przeciągu 30 dni nie zarejestrowała samochodu na siebie, a w tym czasie kupiłam od niej te auto. Kogo mam wpisać jako zbywcę?
Jako zbywcę wpisujesz osobę, która jest na umowie KS.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...