Zarysowałam auto. Cena

13 Gru 2015, 21:55

W dniu dzisiejszym zarysowałam auto komuś na parkingu. Rysa jest dosyć spora, jednak nie miałam nigdy do czynienia z taką sytuacją. I tutaj pojawia się moje pytanie. Czy ktoś mógłby mi orientacyjnie powiedzieć ile mogłoby kosztować naprawa czegoś takiego ?
Oczywiście zostawiłam kontakt u właściciela pojazdu ;)
Zarysowanie 8x5 cm plus jedna dłuższa z 9 cm. Samochód Audi srebrny.
andie96
Nowicjusz

Auto: peugeot 206

13 Gru 2015, 22:45

Problem w tym, że może to być srebrne 20-letnie zdezelowane Audi, gdzie naprawa elementu to jakieś 100-200 zł lub srebrne Audi A8 z tego roku, gdzie naprawa drobnej ryski będzie szła w tysiące złotych ;) Właściciel z pewnością zechce malowania całego elementu, a nie półśrodków także musisz czekać na jego kontakt i jeśli będzie chciał się dogadać i nie zechce dużo pieniędzy wtedy może opłacać się zapłacić z własnej kieszeni. Jeśli będzie koszt naprawy wyniesie kilkaset złotych to raczej likwiduj to z OC, a cena na przyszły rok nie powinna skoczyć więcej niż 200-300 zł.

Pozdrawiam,
Łukasz
mfind
Aktywny

Zdjęcia: 4
Auto: Volvo S40

14 Gru 2015, 00:22

mfind napisał(a): likwiduj to z OC

Tak na prawdę nie wiemy czy koleżanka "Andie 96" rysowała audi swoim samochodem czy przechodząc obok (np. torebką, kluczem).
kamil638
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wrocław
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Mercedes w210
Silnik: 2.9 td
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1999

14 Gru 2015, 12:56

Jest to Audi a6 , bardzo zadbane. Aczkolwiek rozmawiałam dzisiaj z właścicielem, na szczęście jest to wyrozumiały człowiek, także myślę że nie naciągnie mnie na jakieś wygórowane koszty.
Dziękuję bardzo za odpowiedź
Pozdrawiam.
andie96
Nowicjusz

14 Gru 2015, 12:59

Zarysowanie to wina mojego nieumyślnego cofania SAMOCHODEM. Nie wiem czy dałoby radę zrobić obtarcie ( niechcący ) wielkości prostokąta 8x5 cm kluczykami czy torebką.
Pozdrawiam.
andie96
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lamborghini Miura P400 Roadster
    Miura Roadster to kolejny rarytas w świecie sportowych kabrioletów. Włosi nigdy nie wprowadzili do produkcji wariantu cabrio swojej ikony – uznawanej przez niektórych za pierwszy supersamochód w ...