Zarysowanie

29 Sie 2019, 17:19

Cześć, W lutym ubiegłego roku padłem ofiarą zarysowania mojego auta, miałem szczęście bo świadek zapisał 3 nr tablic rejestracyjnych sprawcy stłuczki. Oczywiście na policji dowiedziałem się że jak go znajdą to będzie cud no i cud się stał bo go znaleźli. Dostałem list po około 4 miesiącach od incydentu z policji z danymi sprawcy że sprawa trafi do sądu. Później się przeprowadziłem, starałem się sprawdzać na bieżąco korespondencje starego mieszkania ale nic nowego nie dostałem, telefon również milczał.

Mam do was pytanie: czy to normalne, że to tak długo trwa ?
Czy po takim czasie ma sens iść na policje i zapytać się jak przebiega sytuacja czy dalej czekać ?
kubaniczk
Nowicjusz

Przebieg/rok: 2tys. km
Auto: Toyota Corolla E12
Rok produkcji: 2004

29 Sie 2019, 19:12

Teraz to zapij wodą, sąd? z jakiego powodu? kto wydał wniosek? Miałeś dane trzeba było zgłosić do ub odrazu i było by po sprawie. Czy tak trudno znaleźć dane po tablicach rej? przecież oni mają najmniejsze szczegóły w swoich systemach, druga sprawa mogłeś iść do agencji ub. z tym numerem rej i zgłosić szkodę, oni by też bez problemu namierzyli właściciela
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

29 Sie 2019, 20:34

Kao napisał(a):Miałeś dane trzeba było zgłosić do ub odrazu i było by po sprawie.

Chyba nie miał. Miał tylko 3 numery. Nie wiem za bardzo, o co chodzi z tym "3 numery". 3 cyfry lub litery rejestracji?
aGradory

29 Sie 2019, 21:04

A to nie zrozumiałem, myślałem że ta 3 to chochlik :?
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

29 Sie 2019, 21:22

Kao napisał(a):A to nie zrozumiałem, myślałem że ta 3 to chochlik

Nie wiadomo, czekamy na wyjaśnienia autora wątku.
aGradory

30 Sie 2019, 08:39

Dokładnie miałem tylko trzy litery-liczyby rejestracji sprawcy, dwóch pozostałych nie udało sie zapisać świadkowi bo sprawaca zaczą uciekać. Dla tego sprawa trafia na policje.
kubaniczk
Nowicjusz

Przebieg/rok: 2tys. km
Auto: Toyota Corolla E12
Rok produkcji: 2004
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jaki wpływ na kierowanie pojazdem ma choroba kierowcy?
    Czasami choroba może dawać podobne objawy jak upojenie alkoholem. Na przykład osoby chore na cukrzycę, w trakcie nagłego obniżenia poziomu cukru we krwi, tracą kontakt z otoczeniem, są osłabione, mają opóźnione reakcje. ...
    Czy Polacy znają się na motoryzacji?
    Blisko 80% badanych Polaków twierdzi, że motoryzacja to ich hobby, a najczęstszym tego przejawem jest oglądanie motoryzacyjnych programów telewizyjnych. Takie wnioski płyną z najnowszego badania zrealizowanego ...

30 Sie 2019, 13:11

Jak już masz dane sprawcy, natychmiast zgłoś to do jego ubezpieczalni. Inaczej nie dostaniesz odszkodowania. Gdzie jest ubezpieczony, sprawdź na stronie UFG.

Też miałem podobną sytuację, ale miałem numer rej. sprawcy. I dostałem odszkodowanie.
aGradory