Zastanawiam się nad zakupem pick-upa

06 Sty 2012, 21:03

Witam!

Od pewnego czasu zastanawiam się nad zakupem pick-upa. Mianowicie mam na myśli Mitsubishi L200 5- osobowego w motorze 2.5 TD 115 koni. W roczniku 2001-2004. W którys dzień rzucił mi się w oczy Ford Renger. Co myślicie, który lepszy? Ogólnie zajmuję się zakładaniem ogrodów, dodatkowo jestem myśliwym. Jeżeli chodzi o ogrody to bardzo często ciągnę za sobą dość dużą przyczepkę z towarem. Jeżeli chodzi o polowania to często trzeba wjechać tam gdzie zwykła osobówka nie daje rady. Pakę będe wykorzystawał głównie do przewozu drobnego sprzętu grodniczego.

Jeżeli ktoś miał okazję jeżdził dwoma tymi autami to proszę o opinie i radę, którego lepiej kupić.

Z góry dziękuje
michalkra
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: vito

12 Sty 2012, 12:23

Odpowiedź jest prosta - niezajeżdżoną Elżbietę (co może się okazać trudne w realizacji). Poszukałbym też Nissana Pick Up (coś jak nowy NP300) lub Isuzu. Ranger jeżeli już to nowy.

Ogólnie to pomierz sobie paki i się zastanów nad tą która bardziej pasuje.
Komfort (czyli jego brak), zachowanie na asfalcie (tragiczne na mokrym przy pustym aucie) i niezawodność są porównywalne dla każdego japońskiego Pickupa i zależą w głównej mierze od egzemplarza.
mstrucz
Aktywny

Miejscowość: Gdynia
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Skręcanie w lewo drożej Nas kosztuje od skrętu w prawo!
    Kierowcy próbują wszystkich sposobów, aby oszczędzić na paliwie. Okazuje się, że stanie na lewym pasie w oczekiwaniu na skręt w lewo z wrzuconym jałowym biegiem jest nie tylko marnowaniem czasu, ale i pieniędzy. Unikając ...
    Finał NIGHT POWER 2013 GP w Płocku / relacja
    Ostatnia runda tegorocznego NIGHT POWER Grand Prix zakończona. W Płocku zmierzyło się około 70 zawodników. W całym cyklu na starcie stanęło ponad 200 zawodników. Już wiemy kto jest najlepszy. Zwycięzcą całego ...