Zatarty silnik ? Mazda 323F ( 2 wersja )

16 Sie 2014, 09:00

Witam. Mam najprawdopodobniej duży problem z silnikiem i chciałbym prosić o opinie.
Wczoraj jadąc do domu, nie zauważyłem, że gwałtownie skoczyła mi temperatura i jechałem samochodem do momentu aż zauważyłem jak pełno pary wydobywa się spod maski. Od razu się zatrzymałem wyłączyłem silnik, po jakiś 40 min dolałem wody ( musiałem czekać aż ktoś mi ja przywiezie ), ale samochód już nie chciał odpalić. Dzisiaj rano tak samo nie chcę odpalić. Kiedy próbuje uruchomić silnik, rozrusznik kręci, ale jest to w ogóle inny dźwięk niż przy normalnym odpalaniu, nie wiem czemu ale temperatura cały czas pokazuje maksymalną. Olej miałem, bo niedawno wymieniałem.
Prosiłbym o opinie.
Adin0602
Obserwowany

Prawo jazdy: 06 02 1996
Auto: Nie mam

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kosmetyki samochodowe - niezbędnik każdego kierowcy
    Dbanie o samochód to nie tylko kwestia troski o jego stan techniczny. Kosmetyka auta jest równie ważna i wpływa nie tylko na samą jego prezencję, ale pozwala też na przedłużenie jego żywotności. Każdemu, nawet ...
    Silnik 2JZ-GTE - Toyota
    Trudno znaleźć silnik o większej rozpoznawalności wśród miłośników samochodów sportowych niż 2JZ. Historia tej 6-cylindrowej, 3-litrowej, rzędowej jednostki sięga początku lat 90., a motor jest najczęściej ...