Zatrzaśnięte kluczyki

26 Paź 2010, 21:42

Witam . Nie wiedziałem , że centralny zamek w moim samochodzie zamyka się automatycznie po krótkim czasie ( auto mam krótko) . Niestety zatrzasnąłem w nim kluczyki . Czy jest inna możliwość ich wydobycia niż zbijanie szyby ? Proszę o pomoc .
Kaczko
Początkujący

Miejscowość: M-cz
Auto: Volvo V40

29 Paź 2010, 12:25

Niestety nie ma innego wyjścia. Zbij boczną szybę w aucie.
Marinox
Nowicjusz

Miejscowość: Wereszcze Duże

29 Paź 2010, 13:15

Marinox napisał(a): Zbij boczną szybę w aucie.
Kaczko napisał(a): Czy jest inna możliwość ich wydobycia niż zbijanie szyby

A po co wywalać boczna szybę...Wystarczy wynając "fachowca' i chwila drzwi otwarte.. :wink:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

29 Paź 2010, 16:49

Tylko fachowiec od tych spraw :!: Na przyszłość ,trzymaj zapasowy kluczyk poza autem,np. w portfelu.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

29 Paź 2010, 22:51

wybijanie szyby to wybijanie kasy boczna szyba z montażem od 150 np w golf 3 a w młodych autach nawet do 500 a oryginał to niekiedy masakra z kosztami.Wezwanie speca z dojazdem 20 km wyszło 200 zł (Skoda octawia) i bez żadnego jeżdżenia po warsztatach aby wstawić szybę i bez odłamków szkła w środku o które można się pokaleczyć>chociaż autko w dobrych warsztatach odkurzają to i tak drobinki zawsze gdzieś zostaną.
arciasty
Stały forumowicz

Miejscowość: koluszki

30 Paź 2010, 15:12

Wybiłem szybę , kupiłem oryginalną z anglika Volvo S40 za 40 zł . Zamontowałem sam , po problemie :)
Kaczko
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Hyundai i20 1,0 T-GDi MT o mocy 100 KM
    Hyundai i20 posiada silnik benzynowy generujący równe 100 KM o pojemności jednego litra i tym samym umożliwia on sprint do "setki" w czasie 10,7 sekundy. Napęd przekazywany jest za pomocą manualnej skrzyni biegów ...
    Lexus ogłoszony najbardziej niezawodną marką
    Brytyjski portal oferujący porady dla konsumentów Which? przygotował ranking niezawodności marek samochodowych. Pierwsze miejsce zdobył Lexus. To kolejna z wielu nagród, którymi w tym roku wyróżniono ...

30 Paź 2010, 16:14

Kaczko napisał(a):Wybiłem szybę , kupiłem oryginalną z anglika Volvo S40 za 40 zł . Zamontowałem sam , po problemie :)

Szybko , łatwo i tanio :mrgreen:
samurajsj700
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Czernichów/ Sląska
Auto: Audi A 4/WV golf 2 / samurai
Silnik: 90/70/70
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

30 Paź 2010, 23:15

Dokładnie tak . Może mi ktoś odpowiedzieć na to pytanie ?
https://www.forumsamochodowe.pl/radio-do ... t39293.htm :D
Kaczko
Początkujący

31 Paź 2010, 11:11

Czsami warto spojrzeć w ubezpieczenie OC - ostatnimi czasy, ubezpieczyciele do OC dodają gratis mały pakiet assistance, który obejmuje m.in pomoc przy zatrzaśniętych kluczykach, wymianie opony, dolaniu paliwa itd, itd.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

07 Lut 2018, 23:02

Stanowczo odradzam w takiej sytuacji zbijać szybę raz że nie jest to tak proste jak się wydaje a dwa że drobinki szkła zostaną w aucie i mogą zrobić krzywdę, mi w takiej sytuacji pomogli panowie zajmujący się tym profesjonalnie otworzyli moją skodę przez zamek bez żadnych uszkodzeń firma działa na terenie Częstochowy oraz okolic.
karzam
Obserwowany

Auto: skoda

04 Maj 2018, 13:10

Ja miałem taki sam problem. Ile się stresu najadłem! I co najgorsze, nie stało się to w moim mieście, tylko na drugim końcu Polski. Na szczęście miałem przy sobie telefon i znalazłem na necie LockBusters. Panowie przyjechali w 15 minut i rozwiązali problem. Obyło się bez rozbijania szyby.
Wiem, że to się codziennie nie zdarza, ale numer lepiej sobie zapisać. Nigdy nie wiadomo. A wiadomo co mówią o przezornych :naughty:
TakiRobert
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Przebieg/rok: 44tys. km
Auto: Volkswagen

23 Lis 2023, 14:25

Polecam w sytuacjach zatrzaśniętego kluczyka dzwonić do fachowca. Byłem ostatnio na wyjeździe, Wrocław, awaryjne otwieranie samochodu wyniosło mnie trochę ponad 200 z dojazdem pod hotel, jeszcze dorabianie na miejscu. Zwykle tego nie robię ale jakby ktoś potrzebował to we Wrocławiu MobileKey. Godni polecenia
GwidonBorowa
Obserwowany