ZAWIESZONE WSKAZÓWKI

06 Mar 2011, 20:01

Witam, w czwartek zakupiłem jako pierwsze auto renault megane 1.9 dTi. Wszystko pieknie az do dzisiaj gdy chcialem odbyc honorowa runde po mieście a tu ledwo kreci. Centralny ledwo co sie odtworzyl, swiatlo w srodku sie nie swieci,. Ale to nic przekrecam kluczyk i moje zdziwnienie stalo sie ogromne poniewaz wskazowka od paliwa przekroczyla max i stoi, tem. wody tak samo, kilometry cyfrowy wys. nie pokazuje... Zegrek godzina 0:00 jak by samo sie zresetowalo i rozladowalo aku. Podpiolem kable z auta mamy i jakos odpalil ale wskazowki pozostaly w tych samych miejscach, predkosciomiez nie dziala, obrotomierz tez nie, oraz kilometrowki nie pokazuje.Jedyne co dziala to zegarek i wstepnie radio ktore sie zakodowalo co moze byc przyczyna?? Prosze o pomoc:(
Adaasiek11
Nowicjusz

Miejscowość: Pleszew
  • 07 Mar 2011, 09:41

hmm wygląda na to, że nadziałeś się na minę przygotowaną pod sprzedaż.

Nie wiem jak dawno kupiłeś ten samochód - jeśli nie dalej jak 10 dni temu możesz próbować odstąpić od umowy powołując się na wady ukryte.

W kwestii problemu z samochodem ... może po prostu masz stary akumulator. Spróbuj jeśli masz możliwość wyjąć ten, podpiąć jakiś pewny aku - i spróbować - komputer po zdjęciu klemy w tych samochodzie powinien stracić pamięć więc po założeniu sprawnego aku powinno wszystko działać poprawnie.
    Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców - Colin McRae
    adam-and1
    Aktywny

Miejscowość: Katowice
    Przebieg/rok: 15tys. km
    Auto: szukam igły ;-)
    Paliwo: Benzyna

08 Mar 2011, 08:30

Owszem samochód kupiłem w czwartek w tamtym tygodniu. A czy jak podłacze dobry akumulator od benzyny to bedzię w ogóle kręcił???
    Adaasiek11
    Nowicjusz

08 Mar 2011, 19:12

Adaasiek11 napisał(a): A czy jak podłacze dobry akumulator od benzyny to bedzię w ogóle kręcił???

Powinien.
    Adaasiek11 napisał(a):Podpiolem kable z auta mamy i jakos odpalil ale wskazowki pozostaly w tych samych miejscach, predkosciomiez nie dziala, obrotomierz tez nie, oraz kilometrowki nie pokazuje.

Wygląda na uszkodzony licznik - może cofali km i teraz takie cuda się dzieją.
    piotrpz87
    Stały forumowicz
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin
    Prawo jazdy: 01 01 2001
    Auto: Mazda 6
    Silnik: 2,3
    Paliwo: Benzyna
    Typ: Sedan/Limuzyna
    Skrzynia biegów: Manualna
    Rok produkcji: 2002

09 Mar 2011, 13:42

Wszystko mozliwe bo jak na 98 r to mam 168tys km a to mysle bardzo malo...
    Adaasiek11
    Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Night Power Grand Prix 2012 - Olsztyn
      W Sobotę 26 maja Olsztyn zamienił się w nocną stolicę streetracingu. Kilkadziesiąt aut z kilkusetkonnymi silnikami ścigało się na ulicy Lubelskiej w Olsztynie obok Makro. Na NIGHT POWER Grand Prix chyba nikt się nie nudził. ...
      Mercedes-Benz Actros 1851 4×2 LS Bluetec 6 generacji
      Na noworoczny test do naszej redakcji trafił ciągnik siodłowy Mercedes-Benz Actros 1851 4×2 LS Bluetec 6 najnowszej generacji w wersji z 510-konnym silnikiem i kabiną GigaSpace. Ciągnik połączyliśmy z chłodnią do przewozu ...