Zawód kierowcy o sporych zarobkach

18 Lut 2012, 17:28

Kocham samochody i to z nimi chciałbym wiązać przyszłość, zawód. Gdyby za zwykłe jeżdżenie (sportowymi) samochodami po ulicy zarabiało się sporo kasy... ahhh... ale cóż :P
Czy są jakieś zawody, które m.in polegają na jeździe samochodem, ale za które zarabia się sporo kasy (10-12 tys/miesiąc), chociażby nawet w Stanach ? Zawód kierowcy tira w USA by mnie satysfakcjonował, gdyby mógł spędzać więcej czasu w domu (7-8 godz dziennie od pon-sob to max). Inne zawody kierowcy O JAKICH MI WIADOMO są już kiepskie, bardzo mało płatne, np. kierowca taksówek, kierowca karetki...
Także jeśli znacie jeszcze jakieś dobrze płatne zawody, w których sporo czasu spędza się w samochodzie, wypiszcie je :)
Murawsky
Początkujący

Prawo jazdy: 01 01 2001

18 Lut 2012, 23:59

To może Ice Road Truckers przez dwa miesiące jesteś w stanie zarobic 50-70 tyś. $ i resztę roku spędzasz w domu :)
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016

19 Lut 2012, 02:25

zainwestuj tylko 2 razy tyle w ciężarówke :mrgreen:
chyba nie sądzisz że ją Ci ktoś da :mrgreen:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

20 Lut 2012, 11:28

Ja pracuję jako zawodowy kierowca i nie narzekam :). Pracuję już w 1 firmie 2 lata i nie mam zamiaru odchodzić. Wcześniej byłem zwykłym pracownikiem tylko, ze pod krawatem. Kasa była dobra, praca 8-9 godz i cały czas w domu.
Ale tak mnie pokierował los i się stało. Teraz w domu mnie nie ma po 3 tygodnie a nawet i cały miesiąc. Teraz nie wyobrażam sobie innej pracy...
http://nolibab3.blogspot.com/
Tu masz blog polaka Rafała, który jeździ ciężarówkami za wielką wodą. Przejrzyj sobie jego bloga, nie raz wypowiadał się już na ten temat, obejrzyj jego filmiki na YT.
Może da Ci to coś do myślenia. To ciężki kawałek chleba i warto przemyśleć to sobie 10 razy.
BMW E60 530dA
Daro20VT
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW E60 530dA
Silnik: 3.0d
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2005

31 Mar 2012, 17:57

Już od paru osób słyszałem, że w ogóle zawód kierowcy jest jednym z najcięższych. Zwłaszcza długie wyjazdy...
EuCO
Nowicjusz