Zawór EGR-opel vectra B

23 Kwi 2009, 17:54

witam
mam problem - dziś byłem u mechanika i powiedział mi, że mam najprawdopodobniej zapchany zawór EGR. Czy ktoś może już go czyścił? Dodam tylko, że posiadam opla vectre b 1.6 16v
mcgroch
Nowicjusz

• 25 Kwi 2009, 12:38

Są specjalne preparaty do tego celu (bodajże f-ma HOLTS,nie jestem pewien ) w sprayu,jeśli kupisz WD-40 bądż Xeramics też będzie dobrze,jednak to może pomoc tylko na krótka chwile.
    PhantomASA1
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
    Miejscowość: Z prawdy :)

26 Maj 2009, 21:09

a czy wie ktoś z was może czy te czujniki Egr są przypasowane do konkretnego silnika czy pasują od innych typów ja mam vectre b 1.6 16v
    mcgroch
    Nowicjusz

26 Maj 2009, 21:49

EGR jak większość czujników są przypasowane do konkretnego silnika. Istnieje możliwość, że będą pasowały do innych silników ale to niewielki %.
    wozki widlowe serwis koszalin Adamires
    adamires
    Początkujący

Miejscowość: World

27 Maj 2009, 09:27

Sa zwolennicy odciecia Egr w niektorych autach bez tego silnik pracuje lepiej ale ekologia dostaje po glowie :wink:
    dalton ,nie mylic z daltonizmem:)
    dalton
    Początkujący
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Wodzislaw Śl
    Auto: Audi a4
    Silnik: 2.0 bp+ lpg 131 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Sedan/Limuzyna
    Skrzynia biegów: Manualna
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Uwaga na nocne przymrozki i oblodzenia na drogach
      Trwa pełnia jesieni. Panujące warunki atmosferyczne często okazują się prawdziwym wyzwaniem dla kierowców. Nowym elementem jesiennej aury są nocne przymrozki, oznaczające kolejne zagrożenia na drogach. Oblodzona nawierzchniaSymptomy ...