Zawór recyrkulacji spalin, opel astra

15 Paź 2009, 19:00

Witam:) Chciałbym się dowiedzieć czy można zaślepić zawór recyrkulacji spalin w oplu astrze 1.4 16v. Podobno można kupic jakieś uszczelki ale nie jestem za bardzo w temacie. Jesli cos takiego jest to prosze o nakierowanie mnie. Bardzo proszę o odpowiedzi.
mateuszek17p
Nowicjusz

Miejscowość: Olsztyn
  • 16 Paź 2009, 13:10

Zaślepić możesz. tylko czystość spalin tym pogorszysz. Ale dlaczego chcesz to zrobić? Raczej nie zyskasz na osiągach.
    karlone
    Zaawansowany

Miejscowość: Śląsk

16 Paź 2009, 17:22

Ale próbowałes takie coś zrobić czy tylko z wiedzy książkowej tak twierdzisz?:) Gdzies czytałem że obroty silnika moga nawet wzrosnąć:) Czekam na odp:)
    mateuszek17p
    Nowicjusz

Miejscowość: Olsztyn

16 Paź 2009, 17:37

witaj możesz śmiało zaślepić EGR jeśli oczywiście ci nawalił ,bo jesli jest dobry to bez sensu jeżdżąc na zaślepionym wiem co się dzieje ,mianowicie po przejechaniu kilku kilometrów zapala się lampka od elektroniki,ale nie ukrywam że auto ciągało lepiej.pzdr
    krzysiek 29
    krzysiek..
    Nowicjusz

Miejscowość: włoszczowa

16 Paź 2009, 18:34

Mam pytanie. Jadąc świeci mi się kontrolka emisji spalin, w tym momencie mogę jechać najszybciej 20km/h na 3 biegu, a wskazówka obrotów nie dostosowuje się do biegów, nawet gdy stoję nie opada niżej niż 1.5. Co to może być? Co mam zrobić?
    Zuzia04
    Nowicjusz

Miejscowość: Mysłowice
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne