Zbyt małe odszkodowanie na naprawę auta

06 Lip 2017, 07:38

Witam, ponad rok temu (w zimę) miałem nieprzyjemne zdarzenie na drodze. Mianowicie jadąc do pracy wpadłem w poślizg i przerysowałem sobie cały bok auta (audi a6). Miałem AC i uzyskałem pieniążki na naprawę. Ale była to śmieszna wartość, ponieważ wystarczyła jedynie na drzwi a gdzie reszta... około miesiąca temu dowiedziałem się, że mogę uzyskać dodatkowe pieniążki sprzedając szkodę (kosztorys naprawczy). Na początku byłem sceptycznie nastawiony na to, lecz namówił mnie syn aby napisać, dowiedzieć się czegoś więcej. Napisałem na mail. Następnego dnia odpisano mi przedstawiając na czym to wszystko polega. po 2 tygodniach dostałem dodatkowe 600zł. Fakt auto już dawno naprawiłem ale zawsze dodatkowe pieniążki są mile widziane. A w dodatku nic mnie to nie kosztowało a dokładnie napisać kilka maili. Moje zdanie od tamtej chwili jak można coś uzyskać to warto o to zapytać. Taka rada ode mnie. Pozdrawiam
skup
Obserwowany

Prawo jazdy: 22 11 2002
Auto: audi a3

24 Sie 2017, 15:46

Jak na dopłate dość mało dostałeś dopłaty 600 zł tylko ?! Jeżeli chcesz sprawdzić w naszej firmie oferte zapraszam do mnie na PW.
Drabiczek2
Nowicjusz

Prawo jazdy: 14 05 2010
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: VW Golf
Silnik: 1.4
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

26 Sie 2017, 19:32

A to jest nauczka dla tych, którzy chcą naprawić auto naprawdę, a nie kombinować z dodatkową kasą, czyli naprawić i jeszcze przytulić troszkę kasy.
Najlepiej jest poprostu auto naprawić bezgotówkowo. Mechanik naprawia, a ubezpieczyciel wypłaca i nie kombinuje.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kia cee’d - kompaktowy hatchback do miasta
    Najbardziej ekonomiczną wersją silnikową jest 1,6 CRDi o mocy 136 KM. Według danych producenta tak skonfigurowany samochód spala średnio 4,4 l/100 km (w trybie miejskim jest to 5,1 l/100 km, natomiast w trasie wynik ...
    Złość i agresja - niebezpieczni kierowcy na drodze
    Agresja, wulgarne gesty, utarczki słowne czy nawet fizyczna przemoc wobec innych uczestników ruchu to objawy syndromu "wściekłego kierowcy", zwanego przez psychologów także Mad Maxem1. Złość i agresja przenosi ...