Zbyt niska cena

09 Mar 2010, 21:55

Cześć, mam pewien problem. Otóż mój znajomy kłóci się ze mną w sprawie pewnego auta na allegro. On twierdzi że to super okazja-ja zaś, że to jakiś felerny model. Skąd tak niska cena? Sprawdzałem na allegro takie same roczniki i ceny sięgają 80 tys, zł. Jeśli ktoś cos z tego rozumie, to wytłumaczcie mi, bo moim zdaniem to jakiś jeden, wielki kit
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Ignorance is bliss...
pinio124
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gdańsk
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Opel Astra III
Silnik: 1.7 CDTi 100 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004

09 Mar 2010, 22:05

Szkoda że fotki od przodu nie ma ale wg. mnie i tak była walona w przód. Przede wszystkim trzeba by sprawdzić czy nie gwizdnięty komuś. Ciekawe czy książkę ma z allegro czy oryginalną.
"... wypadki drogowe powstają dlatego, że dzisiejsi ludzie jeżdżą po wczorajszych drogach jutrzejszymi samochodami z pojutrzejszą prędkością..."
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
Auto: VW T4/Audi 80 B4/Passat B3
Silnik: 2.5 TDI AXG
Typ: Van
Rok produkcji: 1997

09 Mar 2010, 22:43

Przyjemn samochód, na pewno warto chociaż zadzwonić i zorientować się o co chodzi.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

10 Mar 2010, 10:17

hmm jezeli chcesz to kupic to zadzwon i sie umow z kolesiem i pogadaj z nim o tym aucie, czemu takie tanie itp (zapewne wcisnie ci jakis kit ze potrzebuje szybko kasy itp ale mniejsza o to), na moje oko to to bylo kradzione.
Dragus
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: ..:>>.?

10 Mar 2010, 10:41

pinio124 napisał(a):Sprawdzałem na allegro takie same roczniki i ceny sięgają 80 tys

Jezeli masz jakies zamiary wobec tego samochodu to pojedz na SKP niech Ci
sprawdza czy nie jest to przypadkiem "przeszczep"...
Ostatnio miałem wlasnie coś takiego-wstawiona część ramy z nr.vin od starego... :wink:

[ Dodano: Sro Mar 10, 2010 10:44 ]
Ps.cena sam.była ok.10 tyś.nizsza.... :mrgreen:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Rok produkcji: 2014

10 Mar 2010, 12:08

a wg mnie jakby ktos przeszczepil n umer to by tak tanio nie sprzedawal bo to istna podpucha by byla jezeli chodzi ze powypadkowe to moze byc ale nikt auta naprawionego nie sprzeda za pol ceny musisz sie dowiedziec a moze jet leasing do splacenia albo na aucie ciazy jakas pozyczka jak pokedziesz na ksp to oni ci nic nie powiedza ewentualnie czy cos przy numerze nie bylo grzebane madry chirurg wszczepi prawie pol samochodu wiec i tak tego nie poznasz ludzie potrafia wjechac w inne auto z cala podloga tak ze nie poznasz niczego
tower
tower
Początkujący

Miejscowość: kalisz

10 Mar 2010, 13:09

Cos jest z nim nie tak. To rzecz pewna-tylko co? Marne szanse , żeby był kradziony, bo chłopaki z wydziału ds. przestępczosci gospodarczej juz by to wykryli. (jest zespół, który zajmuje sie przeczesywaniem internetu) moim zdaniem nie opłaca się po niego jechać. Tylko zmarnuje kasę na paliwo. Jeszcze się okaże że jest z kilku aut sklejony haha.
Ignorance is bliss...
pinio124
Zaawansowany
Awatar użytkownika

10 Mar 2010, 14:28

Na początku obstawiałbym, że auto jest na leasingu i 44 tys. zł to kwota odstępnego, a resztę trzeba spłacić w leasingu. Aczkolwiek w ogłoszeniu nie ma o tym ani słowa.

W okazje nie wierzę, ale kto wie, może akurat komuś trafi się perełka? :twisted:
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

10 Mar 2010, 14:59

Jak nie jakiś szczepan to pewnie oszust zaliczkowiec, weźmie zaliczkę i zniknie. Za taką kasę to się nawet a4 b7 nie kupi a co dopiero a6
Forum vw golf V
GOLFV.PL
bykuu
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: z nienacka

10 Mar 2010, 16:35

Ja myśle podobnie jak Dishman,najlepiej zadzwon do gościa i sie dowiedz o co konkretnie z nim chodzi i nie zgadzam sie z opinią osoby powyżej ze gość szybko potrzebuje kasy bo po zdjęciach widac że auto stoi w komisie.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

10 Mar 2010, 17:11

Ogłoszenia już nie ma. :shock:
krikus
fs...VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 125
Auto: Opel Vectra C 1.8

10 Mar 2010, 17:23

Czyli coś musiało być na rzeczy. Ale zdarza się. Ostatnio widziałem też forda mondeo mk4 w najbogatszej wersji , z rzekomym przebiegiem 71000 za 47 tys. zł. A gdy dzwoniłem za każdym razem słyszałem że "abonent jest czaowo niedostępny" Tylko po jaką cholere oni wrzucają coś, co okazuje sie fikcją. Troche to żałosne.
Ignorance is bliss...
pinio124
Zaawansowany
Awatar użytkownika

10 Mar 2010, 17:24

Równie dobrze, mógł to być po prostu błąd w ogłoszeniu. Mój wujek zadziałał odwrotnie, wystawił punto za 220 tys złotych :mrgreen:
koczas
Aktywny

Miejscowość: centrum Polski

10 Mar 2010, 18:20

U mnie na mieście stoi do sprzedania Golf IV za 245.000zł :lol: troche sie uśmiałem jak to zobaczyłem,ale już go nie widze na allegro wiec ściągli ogłoszenie.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

10 Mar 2010, 21:59

No to ja też coś dodam od siebie. BMW X6 za 65k. I to nie z otomoto tylko z allegro-moto, a to jest znaczna różnica.

[link do oferty na Allegro wygasł]
Bart258
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: okolice Krakowa