Witam serdecznie,
Za miesiąc planuję sprawić sobie nowe autko i mam dylemat czy wybrać Audi A4 B6 1.9 TDi 130 KM, czy BMW 320d E46. Będzie to sedan z silnikiem diesla rok 2002/2003, ważne, żeby było niezawodne, na autko mam 30000 zł. Zawsze marzyłem o Audi. Pięknie wykonane w środku jak i na zewnątrz. Większość czasu poświęciłem ostatnio aby dowiedzieć się więcej i więcej o Audi. Opinie są różne... Niektórzy narzekają na słabe zawieszenie, część na elektronikę, niektórzy nawet na silnik. Ostatnio zaczęło mi się również podobać BMW 320d. W BMW użytkownicy zaś narzekają na szybkie zużycie się tylnego zawieszenia. Autko prezentuje się ładnie z zewnątrz ale już nie tak jak Audi. Silnik 2.0 150 KM zapewne dostarcza dużo większej frajdy niż 1.9 TDi. Jednak w moim mieście znacznie częściej występuje BMW, co mnie odpycha od niego. I ten stereotyp "Łysa głowa w BMW umc, umc... "
![Mr. Green :mrgreen:]()
Oba auta są w "świętej trójcy" pod względem przeprowadzonych badań niezawodności:
1. Mercedes Klasa C
2. BMW Seria 3
3. Audi A4/S4
Rankingi pokazują, że są bardzo zbliżone do siebie. W Audi najbardziej przeraża mnie te wady elektroniki, już nie zawieszenie. To głownie zależy od samego użytkownika (i stanu polskich dróg - jeśli można to określić stanem... choć bardziej pasuje brak stanu).
Potrzebuję porady od Państwa. Miło by było przeczytać coś od użytkowników w/w aut.
Serdecznie pozdrawiam.