Zdane prawo jazdy wpis do systemu

31 Paź 2014, 17:56

Witam!
mam pewne pytanie.
Jesli zda się prawo jazdy to po jakim czasie jest wpis do systemu?
Bo po zdanym prawie jezdzie trzeba czekac na plastik i w tym czasie nie mozna jezdzic.
Czy jestem dobrze doinformowany?
Jaka czycha kara jeśli po zdanym egzaminie bez plastiku wyjezdza się na drogę?
eryk2233
Nowicjusz

Prawo jazdy: 15 01 1981
Auto: nyc

02 Lis 2014, 09:00

Jeśli wpis jest w systemie już, a nie masz dokumentu to możesz złapać 50zł za brak dokumentu. Gorzej gdy wpisu jeszcze nie ma, wtedy 500zł i zakaz dalszej jazdy, ale generalnie jest na pewno system ktory pozwala sprawdzić czy prawko jest już do odbioru czy nie. Znalazłem taką stronkę https://info-car.pl/infocar/prawo-jazdy ... tatus.html ale z tego co pamiętam to ja jak jakiś czas temu wyrabiałem wtórnik wpisywałem dane na innej, ale na tej też możesz sprawdzić, może to tylko nowa wersja.
Longhorn
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 518
Miejscowość: pdk
Auto: Toyota Corolla E12 FL
Silnik: 1.4 VVT-i 97KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2006
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najbardziej niebezpiecznie… na prostej drodze?
    Najwięcej wypadków ma miejsce nie na zakrętach czy skrzyżowaniach, ale na prostej drodze. Co takiego ma w sobie jazda prostymi odcinkami, że kierowcy tracą rozsądek i zaczynają łamać przepisy? Jazda prostą drogą wydaje ...
    Piski, luzy i stuki w zawieszeniu
    Zły stan techniczny pojazdów jest co roku przyczyną wielu wypadków drogowych. Jesienią warto sprawdzić stan zawieszenia swojego samochodu i przygotować go do bezpiecznej jazdy w trudnych warunkach zimowych. ...