Zdarte opony

28 Sty 2025, 11:30

No ja mam nadzieję, że jeszcze pojeżdżę na tych oponach chociaż do końca roku, zwłaszcza, że już wiosna niedługo xd Opony z tyłu są jeszcze w miare ok(w sensie nie ścięło ich dużo), ale te z przodu mają jedną stronę zdartą prawie na maxa - zostało trochę limitu. Mogę zrsztą zrobić zdjęcie później i wstawić to może doradzicie jeszcze czy będę mógł na tym jeździć.... Szkoda mi tych opon, bo poza tym to jeszcze mogłem na nich z dwa lata pojeździć - bez tego ścięcia to prawie jak nowe xd Zrobiłem 25 tys kilometrów niecałe chyba
swiikrzyy
Nowicjusz

28 Sty 2025, 12:43

Kao napisał(a):Słoniu jak jesteś chętny to mam oponki do oddania, ty jeszcze śmiało założysz.....

To ja mam fajniejsze dla naszego "Słoniu".
Posiadam 4szt. trochę je podjeździłem ale jak się przetnie ma pół to jest 8 opon. Po co kupować nowe :ok:
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

28 Sty 2025, 14:54

szybki napisał(a):Posiadam 4szt.
to słoniu będzie miał na 2 auta :ok:
swiikrzyy napisał(a):Opony z tyłu są jeszcze w miare ok(w sensie nie ścięło ich dużo)
a nie masz czegoś z napędem na 4? Lub napędem na tył?
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

28 Sty 2025, 15:36

Kao napisał(a):to słoniu będzie miał na 2 auta

mam jedno które zakupiłem niedawno , nawet się tu pytałem ale wszystkie co napisałem były złe ale ja znalazłem SAM audi a4 2,5 tdi za 3200 wziąłem rozumiesz ? To jak za darmo. A za opony dziękuje bo mam tam dwa komplety na lato i zimę całkiem młode bo odpowiednio 12 i 14 lat ale chyba nie będę tych zimowych zmieniał co mam tylko pojeżdże na nich w lecie a potem kupie trochu młodsze nowe używane.
szybki napisał(a):osiadam 4szt. trochę je podjeździłem ale jak się przetnie ma pół to jest 8 opon. Po co kupować nowe

prosze się ze mnie nie śmiać i się mścić bo się mścicie że temu gościowi z opela pisałem w poście żeby nie wymieniał wahacza w gruzie tylko najlepiej nic nie wymieniał i przez to że tak napisałem tak się śmiejcie

A kolega autor postu niech wklei te opony bo może jeszcze dobre
słoniu
Nowicjusz

28 Sty 2025, 15:46

słoniu napisał(a):ja znalazłem SAM audi a4 2,5 tdi za 3200 wziąłem rozumiesz ?
łoł, fascynujące i wręcz nieprawdopodobne, kurde Ty to jednak jesteś gość, ba, półtora gościa :lol:
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

28 Sty 2025, 16:02

Kao napisał(a):półtora gościa

Nie widzałeś mnie to się nie wypowiadaj bo ja nie mam nadwagi. Pewnie że fascynujące bo jak wpisałem audi a4 tu to mi odradzaliście a ja poszedłem krok dalej i zamiast jakiegoś 1,9 tdi albo 1.6 kupiłem 2,5 TDI a ja ci powiem więcej że ci gul skoczy bo ty myślisz o audi a4 b5 , a moje to B6 zdziwiony ?
słoniu
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Koniec kręcenia liczników?
    Z dniem 1 stycznia 2014 r. weszła w życie nowelizacja rozporządzenia Ministra Transportu w sprawie zakresu i sposobu przeprowadzania badań technicznych pojazdów. Jedną ze zmian jest zobowiązanie stacji kontroli pojazdów do ...

28 Sty 2025, 16:52

słoniu napisał(a):A za opony dziękuje bo mam tam dwa komplety na lato i zimę całkiem młode bo odpowiednio 12 i 14 lat ale chyba nie będę tych zimowych zmieniał co mam tylko pojeżdże na nich w lecie a potem kupie trochu młodsze nowe używane.

Ja nie wierzę w to co czytam :?
I Ty się chwalisz że "SAM" kupiłeś auto :?: Masakra :shock:
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

28 Sty 2025, 18:26

szybki napisał(a):Ty się chwalisz że "SAM"

Słoniu się chwali bo to jest sztuka żeby kupić a4 b6 w takiej kasie jeszcze z silnikiem który może się okazać studnią bez dna , chyba pół artykułu nie przeczytał o tym silniku co więcej kupił za kasę gdzie a4 starszej generacji mogło by być do wielu poprawek a tu gość kupił SAM b6, to jest sztuka ale chyba bezmyślności
ineedl
Stały forumowicz

Zdjęcia: 88
Prawo jazdy: 01 02 2019
Auto: Opel Vectra B
Silnik: 2.2 DTI 125KM
Paliwo: Diesel
Typ: Liftback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

28 Sty 2025, 18:50

Bezmyślność to wymieniać wahacz w choplu , wszystko czytałem o aucie i zwłaszcza o silniku i ja mam w bardzo dobrym stanie i mam jeszcze łańcuch rozrządu nie muszę go wymieniać jak Ty w oplu czy Kao w swoim ursusie, ja się znam na silnikach więc kaszany nie kupiłem, kiedy miałem Vectrę i astrę f i g i raz nawet h i alfę 147 i golfa 3 i nigdy więcej nie kupię opla , potem miałem a6c5 przez pół roku i teraz tylko audi żaden opel czy jakaś alfa co wpija litr oleju i rdzewieje w oczach .
ineedl napisał(a):studnią

Jaka studnia ? Odkąd kupiłem wydałem tylko 70 zł na eksploatacyje czyli litr oleju na dolewkę szpachle piankę i spray z mrówki i nic więcej , o jakiej studni mówisz?
słoniu
Nowicjusz

28 Sty 2025, 20:46

słoniu napisał(a):mam jeszcze łańcuch rozrządu
To który tam masz motor, Jaki kod silnika ? Szukam w Etce oraz katalogach części i dla Audi A4 B6 2.5 TDI nie ma łańcucha rozrządu a są paski .
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi

28 Sty 2025, 20:51

słoniu napisał(a):teraz tylko audi żaden opel czy jakaś alfa co wpija litr oleju i rdzewieje w oczach .
słoniu napisał(a):Odkąd kupiłem wydałem tylko 70 zł na eksploatacyje czyli litr oleju na dolewkę szpachle piankę i spray z mrówki
to po co Ci ta pianka do kałdi? Toż przecież chyba nie na rdzę :o
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

28 Sty 2025, 21:12

Kao jesteś naprawdę wrednym typem-ubiegłeś mnie z tymi cytatami :lol:
Oprócz aut w stopce, wiem co nieco jeszcze na temat Pandy III, Lancera IX, Vitary 1,6 i Outlandera 2.0
yeti65
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Pieniężno
Prawo jazdy: 29 11 1984
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Duster , Tucson 2.0D 4x4
Silnik: 1.0 100KM 2.0D 112KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: SUV

Wczoraj, 00:21

Kto pierwszy ten lepszy jak to mówią. :mrgreen: :naughty:
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Wczoraj, 07:20

bonifacy napisał(a):To który tam masz motor

Ten na łańcuchu , w Googlach sprawdziłem jak kupowałem.

Teraz tylko łańcuch , kiedyś miałem astrę g w dieslu 2.0 101KM to tam jak sobie jechałem zerwał mi się pasek rozrządu i auto poszło na złom dlatego teraz szukam z łańcuchem albo bardziej trwałym paskiem.
słoniu
Nowicjusz

Wczoraj, 07:25

słoniu napisał(a):astrę g w dieslu 2.0 101KM to tam jak sobie jechałem zerwał mi się pasek rozrządu

O czym Ty mówisz ? Ten silnik miał właśnie łańcuch, więc skąd u Ciebie się zerwał pasek? :shock:
ineedl
Stały forumowicz

Zdjęcia: 88
Prawo jazdy: 01 02 2019
Auto: Opel Vectra B
Silnik: 2.2 DTI 125KM
Paliwo: Diesel
Typ: Liftback
Rok produkcji: 2001