Zderzak do polakierowania

28 Mar 2013, 19:14

Witam, zderzak został pospawany z dobrym efektem końcowym, jaka jest szansa dobrania koloru i polakierowanie tych wytartych miejsc spayem by w miare mozliwosci nie rzucaly sie w oczy,. Prosze mi to jakos przyblizyc jak to wykoncac najlepiej, zdjecie nizej :)

[link wygasł]
klauzs
Nowicjusz

Prawo jazdy: 07 10 1985
Auto: s3

28 Mar 2013, 19:48

Mam podobny problem - wskazówki mile widziane ;)
Burbin
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 15 08 1996
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Opel
Silnik: 1.9 TDI
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

28 Mar 2013, 20:00

Zastanawiałem sie tez czy nie kupic pistoletu, lakieru i jakiejs pompki pod cisnienie. Czy to nie zdało by egzaminu bo do sprezaski nie mam niestety dostepu chyba ze pojade lakierowac na stacje benzynowa :D:D
klauzs
Nowicjusz

28 Mar 2013, 20:02

A może w sklepie lakierniczym cos podpowiedzą? Mój znajomy pomalował sobie kiedyś zderzak czarnym lakierem z puszki i... wygląda super. Wiem, że po lakierowaniu trochę go przecierał, bo był matowy, ale nie wiem, czym.
Burbin
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 15 08 1996
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Opel
Silnik: 1.9 TDI
Rok produkcji: 2003

28 Mar 2013, 20:30

Napewno sprobuje sie jutro czegos dowiedziec bo zamierzam sie do takiego sklepu wybrac ale licze tez ze moze ktos jeszcze cos podpowie :)
klauzs
Nowicjusz

30 Mar 2013, 04:28

Można ładnie i z dobrym efektem sprayować lakierem z puszki :). Sam w tym specem nie jestem ale nawet jak sobie obejrzycie wheeler - dealers to zobaczyć, że np. jeden element Edd China zawsze maluje sprayem :). Kolor dopasowuje się na podstawie kodu lakieru. W każdym samochodzie jest gdzieś tabliczka z tym kodem.
http://www.pielegnowacauto.pl/jak-znale ... kieru-auta
Przydatny link ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^.
Vermin
Stały forumowicz

Zdjęcia: 4
Prawo jazdy: 06 01 1992
Auto: Ściera
Silnik: 2.0 DOHC EFI
Rok produkcji: 1993
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BMW 328 Hommage 2011
    BMW 328 Hommage, zaprezentowane z okazji siedemdziesiątych piątych urodzin legendarnego samochodu wyścigowego BMW 328, jest nowoczesną interpretacją charakteru i stylu protoplasty. Koncept to przykład na to, jak dziś mogłoby ...

01 Kwi 2013, 19:05

Juz Ci wszystko tłumacze po pierwsze zeby pomalowac pistoletem potrzebne jest wieksze cisnienie niz w jakiejs tam pompce po 2 trzeba miec pojecie o tym a po 3 jak masz kupowac pistolet i pompki i materiały to za to co masz wydac starczy Ci na jakierowanie zderzaka w warsztacie:P mozesz pomalowac sprayem z dobranym kolorem ale pamietaj ze on bedzie matowy proponuje Ci to pomalowac zwykłym czarnym sprayem z połyskiem i bedzie dobrze tylko wczesniej musisz te miejsce zmatowac np matą siwa kosztuje 2 zl lub jakim drobniutkim papierem (jezeli nie zmatujesz jakier bedzie odpadal) i bedzie git Powodzenia
kamilszczak01