Zdrowa dieta przy treningu

13 Sty 2019, 15:07

Cześć :D W tym roku (tak wiem, to banalne) postanowiłem w końcu wziąć się za siebie i zacząć ćwiczyć. Brak motywacji do treningu najbardziej mi doskwierał, gdy ćwiczyłem samemu. To co zaczęło mnie motywować do treningów, była obecność mojego trenera. W połączeniu ze zdrową dieta po zaledwie 2 tygodniach zaczynam czuć pierwsze różnice i czuje się znacznie lepiej. Wcześniej dużo czasu spędzałem w aucie przez co oponka na brzuchu tylko rosła. Ćwiczę 4 razy w tygodniu jak pozwoli na to czas. Polecam, jeśli też za dużo czasu siedzicie w aucie ;)
Osknow
Nowicjusz

22 Sty 2019, 13:10

Bardzo dobre działanie ma spirulina. Tak więc jesli jesteś ogólnie zainteresowany kwestią zdrowego odżywiania się, to na pewno warto będzie ją wprowadzić do swojej diety. Jest to źródło kompletnego białka zawierające 18 aminokwasów, co daje mu bardzo dobrą przyswajalność przez nasze organizmy. Mało osób jest świadomych tego, że białko nie odpowiada tylko za budowanie tkanki mięśniowej. Zwiększa również naszą wytrzymałość, normalizuje procesy zachodzące w mózgu, dba o nasze zdrowie psychiczne, przyśpiesza rekonwalescencję, wzmacnia kości i ma wiele innych zadań.

Plusem jest również to, że spirulina w tabletkach jest całkowicie bezpieczna i czysta z uwagi na to, że nie bierze się ją z oceanu ale z upraw.
nasze młodzieżowe zawołanie zrobić więcej niż nakazuje obowiązek :)
pepa
Początkujący

Prawo jazdy: 17 05 1981
Auto: Mazda

23 Sty 2019, 14:19

Na pewno nie można odżywiać się byle jak.
smaur
Początkujący

Prawo jazdy: 15 10 1986
Auto: Volvo s 60
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Jak samochody autonomiczne zmienią nasze miasta?
    Samochody autonomiczne mogą całkowicie zmienić sposób przemieszczania się po miastach. Nie jest to odległa perspektywa – badanie przeprowadzone na zlecenie Renault Polska przez Kantar TNS wykazało, że większość ...