Zdziera opony, ściąga na prawo

10 Lip 2010, 15:04

zdzierało mi ścianki zewnętrzne na przednich zewnętrzych stronach opon, kupiłem 2 nówki i pojechalem ustawić zbieżność
do tego ściąga mnie troche na prawo i po tym ściąganie nadal jest, juz nie bierze przednich opon, ale zauważyłem ze tylną opone prawą mi ściera na ściance prawie na boku co to jest
mam zamiar kupic 2 na tył nowe ale co zrobic zeby nie cięło opon i zeby auto jechało prosto jak strzała?
piotrauto
Stały forumowicz

10 Lip 2010, 20:28

Masz coś przestawione na tylnej osi stąd to ściąganie wykonaj pełną geometrię wszystkich kół.
Stanisław1
Nowicjusz

Miejscowość: Raszków

11 Lip 2010, 19:19

juz mnie szlak bierze
kupilem auto wszystko niby ok oponki nówki
jezdzę widzę ze ściąga na prawo i stuka zawieszenie jak ch...a mówie nie ma kasy jeszcze pojezdzę
troszke kasy zebrałem pojechalem do mechanika to on mówi ze magłownica do wymiany i koszty ponad 1000zł przeraziłem sie pojechałem do 2 mechanika wszystko ok
luzy na tulejach ale ok mozna jezdzic
pojechalem do 3 mechanika
mówie co jest
on mówi takze ze luzy na tulejach przednich ale minimalne i ustawil mi zbieżność z przodu i kupilem 2 nowe oponki na przód bo zbierało przednie po zewnętrznych stronach
no i po ustawieniu zbiezności przednie nie zbiera juz ale zaczęło mi tylną prawą zbierać po zewnętrzej stronie
aha i ściągało mi auto od kupna na prawo po ustawieniu zbiezności nadal ściąga ale juz mniej, a stukanie i pukanie jest jak było
chce kupic 2 nowe oponki na tył ale cos trzeba zrobic bo mi tnie po zewnętrzej stronie tylną prawą oponę
piotrauto
Stały forumowicz

12 Lip 2010, 10:50

Ja bym sprzedał złoma :twisted:
elmo
Początkujący

Miejscowość: KR/RZ/SG

24 Lip 2010, 19:10

Samo wykonanie geometrii na niewiele się zda, jeśli jakiś element w zawieszeniu jest wyhuśtany.Najpierw najlepiej jest jechać na szarpaki! Ja osobiście nawet nie wybieram się na geometrię jeśli stwierdzę nawet minimalny luz w zawieszeniu,szkoda kasy!Najpierw dobre sprawdzenie , ewentualny remont zawieszenia a potem dopiero geometria :!:
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)