Witam Otóż dzisiaj jeżdżąc służbowym Fiatem Ducato Jumper (rocznik 98) kiedy miałem odjeżdźać z pewnego miejsca nie mogłem przekręcić kluczyk w stacyjce (wtedy chyba przez zablokowaną kierownice) i cąły czas przekręcając kluczyk szarpałem kierownice zeby sie odblokowała i w końcu udało sie zapalić auto ale kiedy dotarełem do miejsca z którego miałem już odjeżdźać nie mogłem zapalić auta, mój Tata z którym wtedy jeździłem mówil zę pewnie w środku urwał sie jakiś ząbek albo cos, w każdym razie samochód zapalił dopiero kiedy znajomy ciągna nas za sznurek, i jakoś dojechaliśmy do warsztatu w którym zostawiliśmy Ducato. Może w poniedziałek będzie wiadome co sie stało, w każdym razie pewnie stacyjka pójdzie do wymiany i chciałbym sie was zapytać o to jaka stacyjke kupić nową czy starą zmiennik czy orginał? chcałbym kupić na Allegro o ile bmoze być taniej
Stacyjka,to stacyjka,kupuje się tylko oryginały! Nie trzymaj nigdy pęku kluczy przy stacyjce, takieobciążenia tego elementu, to ich killery,jeden kluczyk do zapłonu i nic więcej
wystarczy wymienić samą wkładkę. na włączonym zapłonie naciskamy zapadkę z boku stacyjki i wyciągamy wkładkę razem z kluczykiem. Kupujemy samą wkładkę i jeżeli nie mamy immo to ją wkładamy, a jak mamy immo to musimy ją dostosować do starego kluczyka.
Elektryczne i hybrydowe SUV-y – czy to przyszłość motoryzacji? Rynek motoryzacyjny przechodzi obecnie jedną z największych rewolucji w swojej historii. Tradycyjne pojazdy spalinowe powoli ustępują miejsca nowym, bardziej ekologicznym rozwiązaniom. Szczególnie interesującym segmentem ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.