Zerwane zaczepy od zderzaka.

17 Cze 2019, 09:52

Dzień dobry. Kupiłem rok temu Renault Megane III Coupe. Już wtedy odchodził mi lekko plastik pod lampą (w sensie zderzak). Jednak jazda po polskich drogach jeszcze bardziej wpłynęła na zderzak i teraz mocniej odstaję. Ciężko mi to opisać, więc zamieszcze zdjęcie.
Baggio
Nowicjusz

Prawo jazdy: 10 01 2014
Przebieg/rok: 12tys. km
Auto: Skuter

17 Cze 2019, 10:09

W meganie w zasadzie to norma i to nie tylko na polskich drogach, zderzak jest ciężki i obsiada no i drugi problem dzieje sie tak gdy opierasz sie o krawężniki. Mozna to doformowac ale trzeba zdemontować zderzak i formować boki poprzez nagrzewanie i poprawić mocowania.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

17 Cze 2019, 12:38

Czyli należy zdjąć zderzak, itd. Muszę to przemyśleć. Drugie pytanie zatem czy może się to pogorszyć czy raczej nie odejdzie dalej?
Baggio
Nowicjusz

17 Cze 2019, 14:02

Jest możliwość, że może to odkształcić i odejść dalej. Bo auto pewnie stoi na słońcu i nagrzewa się, więc może odejść dalej.
gber44

17 Cze 2019, 15:10

Auto kupiłem w Holandii. Jeździłem nim trochę po tym kraju i było spoko, prawie że w ogóle nie odchodziło. Widziałem to przy oględzinach, ale było minimalne. Problem się powiększył gdy pojechałem do Polski zarejestrować auto. Po naszych dziurach (nie mówię, że cała Polska jest taka bo mamy wiele dobrych dróg) wybiło mi to mocniej i po prostu bardzo mnie to irytuje, a nie mam kiedy odstawić na dłuższy czas do mechanika, tym bardziej w Holandii. Dzięki za pomoc, myślałem że da rade to na jakiś czas czymś skleić.
Baggio
Nowicjusz

17 Cze 2019, 17:33

Juz nie przesadzaj z tymi polskimi dziurami bo w każdym kraju europejskim jest podobnie (nie mowie o krajowkach i autostradach)
czy problem bedzie sie powiększył tego nie wie nikt.
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mistrzowskie szlify Toyoty GR Yaris
    Zaprojektowany z myślą o sporcie, produkowany w specjalnej fabryce, testowany przez gwiazdy motorsportu. Toyota GR Yaris ma wszystkie przymioty najbardziej wyjątkowego hot hatcha na rynku. Prezes japońskiego koncernu, Akio ...

18 Lut 2020, 16:17

Witam. Odświeżam temat. Zderzak wisi podobnie. Raczej nie opadł mocniej. Mam pytanie ile może zająć zdjęcie zderzaka i ogarnięcie tematu oraz ile mechanik może zawołać ? Pytam bo jestem w Holandii i chciałbym wiedzieć czy będzie sens. Możecie podać w złotówkach.
Edycja. Co do dróg to Holandia na duży plus wobec Polski , Niemiec czy Belgii. Tutaj praktycznie nie znajdziecie dziury w drodze. Większość dróg wyglada jak dopiero zrobiona.
Baggio
Nowicjusz

18 Lut 2020, 18:11

Ok 2 godziny pracy na wszystko
Kao
Moderator
Awatar użytkownika