Zestaw głośników- jaki ?

14 Kwi 2009, 14:40

Witam. Obecnie posiadam w samochodzie 2x sony exs-313 na tyle i w drzwiach sony ex-a1325 , jednak chcialbym zamienic je na lepszy sprzet bo czasami poprostu nie daja rady. Chcialbym kupic jakis zestaw glosnikow ze wzmacniaczem jednak niewiem jaki bedzie lepszy od tego co mam obecnie a nie chce kupic niczego gorszego. Przydalaby sie jeszcze trzecia para glownikow na przod ok 10mm. co polecacie ?
GrzesiuS
Nowicjusz

15 Kwi 2009, 11:38

Wystarczy dobrze dostrojony podwójny zestaw głośników trójdrożnych i skrzynia basowa.
fokmenboss
Nowicjusz

Miejscowość: Raczki

15 Kwi 2009, 18:27

no wlasnie chce uniknac tuby basowej bo zajmie troche miejsca w bagazniku a jest mi ono potrzebne.

a co do glosnikow to polecasz jakies konkretne w dobrej cenie ?
GrzesiuS
Nowicjusz

17 Kwi 2009, 09:17

Polecam Roadstary 200W. Nie wiem, czy jeszcze je można kupić, ale osiem lat je mam i spisują się znakomicie. Właściwie one nie potrzebują skrzyni basowej, ponieważ działają w szerokim zakresie częstotliwości.
fokmenboss
Nowicjusz

Miejscowość: Raczki
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak sprawdzić / obliczyć szerokość felgi? - instrukcja
    Większość felg myślę, że jakieś 90% będzie miało specjalne oznaczenia co do rozmiaru i wystarczy tylko je odczytać. Jednak zdarzają się też takie które ich nie posiadają i wtedy pozostanie nam obliczyć szerokość felgi ...