Zgłoszenie sprzedaży w WK odmowa przyjęcia

13 Cze 2017, 23:28

Witam

Kupiłem samochód, poprzedni właściciel zgłosił sprzedaż u siebie w urzędzie, ja w bazach jestem właścicielem, ale użytkowany jest na dowodzie poprzedniego właściciela i oczywiście tablicach rejestracyjnych .

Sprzedałem samochód dalej, z umową kupna sprzedaży pomiędzy mną i kupującym udałem się do WK, a pani w okienku mnie poinformowała że zgłoszenia nie przyjmie, ze względu na numery rejestracyjne i powinienem zgłosić sprzedaż w urzędzie poprzedniego właściciela.

W urzędzie poprzedniego właściciela nie ma takiej możliwości bo sprzedaż pojazdu została przez niego zgłoszona i to ja jestem właścicielem więc mam to załatwić w swoim urzędzie.

Ktoś mial taki problem czy tylko w moich okolicach robią sobie jaja??
marcin232
Obserwowany

Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Nie mam

14 Cze 2017, 07:41

Czasami sa takie urzedy ktore robia problemy. Bez zadnego ale powinni przyjac zgloszenie takze duś ich tam. Ewentualnie zadzwon do WK gdzie jest zarejestrowany i przedstaw sytuacje
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

14 Cze 2017, 09:40

Dzwoniłem

W WK gdzie pojazd był zarejestrowany powiedzieli że sprzedający zgłosił sprzedaż i mimo że tablice są pod ich urząd oni już nie mają nic z tym wspólnego.
marcin232
Obserwowany

Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Nie mam

14 Cze 2017, 12:03

No tak myslalem. No to cisnij swoj WK a pamietaj zeby zglosic tez w UB, to najwazniejsze
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

14 Cze 2017, 14:23

Musisz udac się jeszcze raz do tej pani urzedas i niech Ci poda podstawy prawne odnośnie jej toku myslenia.Jezeli to nie pomoze to napisz pismo do kierownika WK i nich Ci dadza odpowiedz na piśmie.Troche juz na tym padole zyje ale coś takiego pierwszy raz slyszę... :x
Kao napisał(a): pamietaj zeby zglosic tez w UB, to najwazniejsze
Oczywiście ze tak.Jednak moze to zrobić w momęcie kiedy będzie miał stępel WK na swojej umowie k/s...
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

14 Cze 2017, 21:13

Migi60 napisał(a):Kao napisał(a):
pamietaj zeby zglosic tez w UB, to najwazniejsze
Oczywiście ze tak.Jednak moze to zrobić w momęcie kiedy będzie miał stępel WK na swojej umowie k/s...
a cóż to za brednie ......... Sprzedałem kilkadziesiąt samochodów i nigdy sprzedaży nie zglaszalem w Wk a tylko UB i nigdy nie było problemu. Co UB obchodzi czy to zglosiles w WK czy nie? Przecież czasami tak jest ze 10 właścicieli jeździ na jednych tablicach i nikt nic nie zgłasza i nie rejestruje. Idziesz z umową do UB i nawet pytania nie zadają czy zglaszales sprzedaż w WK
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Historia TECHNOLOGII SKYACTIV Mazdy
    Na czym polega technologia SKYACTIV Mazdy wyjaśniamy poniżej: - Technoligia SKYACTIVE-G - Technoligia SKYACTIVE-D Luty 2012 : Mazda CX-5, pierwszy z serii nowych modeli Mazdy ze wszystkimi elementami TECHNOLOGII SKYACTIV ...