Rejestracja ponownie kupionego auta

15 Cze 2017, 03:12

Witam
Rok temu kupiłem samochód jednak niedawno miałem kolizję drogową i samochód uległ uszkodzeniu, dodatkowym problemem było kończące się OC nowa składka wyniosła aż 4000 zł a więc postanowiłem sprzedać samochód w takim stanie jakim był. Samochód odkupił pan który zajmował się hobbystycznie naprawą takich aut a już krótko po niecałym tygodniu postanowiłem od kupić ten samochód ponieważ był już naprawiony.ten Pan nie przerejestrował samochodu na siebie więc wszystkie papiery jeszcze są na mnie jednak ja w wydziale komunikacji zgłosiłem sprzedaż samochodu i to jest bardzo ważne pytanie co mam teraz zrobić, znowu iść do Wydziału Komunikacji zgłosić że kupiłem samochód i chcę go zarejestrować ? Oc na ten rok zostalo juz wykupione przez tamtego Pana- jednak wiem że w PZU to automatycznie przejdzie na nowego właściciela. Ale co zrobić z ew. Rejestracją ?
Pozdrawiam

Ps. Przepraszam za błędy, przecinki, brak składni - korzystałem że syntezatora nowy.
Mentalprowp
Obserwowany

Prawo jazdy: 0- 0-2016
Auto: Honda civic vi

15 Cze 2017, 06:36

No napewno bedziesz musial udac sie do WK w celu zmiany wlasciciela. Jezeli Twoj urzad nie robi problrlemow to tylko naklejki nowe dadza na tabluce rej a tak wszystko zostanie. W ostatecznym wypadku bedzie zmiana dowodu rej.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

15 Cze 2017, 15:50

Kao napisał(a):Jezeli Twoj urzad nie robi problrlemow to tylko naklejki nowe dadza na tabluce rej a tak wszystko zostanie.
Mozesz wyjaśnic po co ... :?: Przeciez wyzej napisano czarno na białym ze
Mentalprowp napisał(a):ten Pan nie przerejestrował samochodu na siebie więc wszystkie papiery jeszcze są na mnie
Czyli tab.rej.pojazdu te same,dow.rej.pojazdu bez zmian,wszelkie naklejki tj.na tab.rej. oraz szybie bez zmian.W najgorszym przypadku wymiana dow,rej.ale jak trafisz na czlowieka to i to mozna załatwic bez problemu....
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

15 Cze 2017, 15:58

Migi60 napisał(a):Mozesz wyjaśnic po co ...
tego tez nie wiem ale mialem przypadek ze wykreslalem wspolwlasciciela z dowodu i kazali mi tablice przyniesc bo nowe naklejki musieli nakleic. Po co? Nie wiem.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Co czeka branżę warsztatową w 2023 roku?
    Najnowsze dane wskazują, że w 2022 roku w Polsce zarejestrowano niemal 383 tysiące nowych aut osobowych oraz ponad 700 tysięcy samochodów używanych importowanych z zagranicy. Mniejsza dostępność nowych pojazdów, ...